La Diputació de Tarragona lluita contra la brossa marina al litoral

30/01/2017 - 08:34

A través d'un conveni amb la Federació de Confraries de Pescadors de Tarragona, col·labora amb l'elaboració d'un estudi que analitzarà l'abast i la tipologia dels residus.

La Diputació de Tarragona ha formalitzat el seu compromís amb la millora del sector pesquer i la conservació del litoral de Tarragona, a través la signatura d'un conveni de col·laboració que han subscrit el president de la Diputació, Josep Poblet, i el representant de la Federació Territorialde Confraries de Pescadors de Tarragona, Eusebio Francisco Rosales. Amb aquest acord, la Diputació fa una aportació econòmica a la Federació de Pescadors amb l'objectiu de possibilitar un seguit d'actuacions per la defensa i ordenació del sector pesquer a la demarcació ifinançar un estudi sobre l'abast de la brossa marina al litoral tarragoní.

El litoral de les comarques de Tarragona i les Terres de l'Ebre destaca pel seu interès natural però, a l'hora, per estar sotmès a diverses pressions antròpiques i industrials que poden malmetre els biòtops marins dels quals surt la riquesa pesquera tradicional. Per això, aquest conveni pretén impulsar accions que defensin la singularitat del sector pesquer de Tarragona, la defensa i promoció de les quotes i les vedes, la recerca d'aliances amb territoris amb necessitats comuns, la participació en organismes internacionals i el treball per a la professionalització del sector en seguretat alimentària i comercialització.

D'altra banda, amb aquest conveni també s'aporten recursos per l'elaboració d'un informe sobre l'abast dels residus marins al litoral de Tarragona, la seva tipologia i ubicació. Es preveu que amb els resultats d'aquest estudi es puguin dissenyar futures accions que permetin reduir l'impacte de la brossa al litoral tarragoní implicant els pescadors.

Amb la signatura d'aquest conveni, la Diputació de Tarragona ha fet una aportació global de 24.000 euros a la Federació de Confraries de Pescadors de Tarragona amb l'objectiu que espuguin dur a terme aquestes accions previstes.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Tarragona posa a disposició de la ciutadania l’Epp!, una aplicació web i mòbil creada per agilitzar la notificació d’incidències a la via pública i la sol·licitud de recollida personalitzada de voluminosos.

Article

El Barcelona Green Deal és l’agenda urbana i econòmica per fer, en els propers deu anys, una ciutat més competitiva, sostenible i equitativa, adaptada a reptes com les transicions ecològica i digital, que s’han vist accelerats per la pandèmia. El nou full de ruta consta de 38 mesures, entre les quals s’inclouen transformacions urbanes per revitalitzar o crear noves zones estratègiques d’activitat econòmica. Quines són?

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Butlletí