Caldes de Montbui millora i amplia la recollida porta a porta

31/01/2017 - 10:43

El regidor Jaume Mauri

A partir del febrer es millora el sistema de recollida de residus al nucli antic, augmenta un dia la recollida porta a porta de la fracció orgànica a les urbanitzacions i, a partir del març, s’inicia la recollida porta a porta als barris de l’Ametller i el Puigdom.

El passat 1 de desembre va entrar en vigor un nou contracte de recollida de deixalles per a 14 mesos que servirà a l’Ajuntament de Caldes de Montbui per aplicar diverses millores. La Regidoria d’Espais Públics i Sostenibilitat, tal com ha explicat el regidor de Sostenibilitat Jaume Mauri en roda de premsa, “es planteja com a objectiu arribar al 60% de recollida selectiva -actualment està en un 48%- i per poder-ho fer posarem en marxa diverses novetats”.

D’aquesta manera, a partir del dia 1 de febrer la recollida porta a porta de la fracció orgànica a les urbanitzacions de Caldes de Montbui augmenta un dia. Així, es passa dels 3 dies actuals als 4 i l’orgànica es recollirà els dimarts, els dijous, els dissabtes i els diumenges amb l’horari habitual. La Regidoria d’Espais Públics i Sostenibilitat vol donar així resposta a als suggeriments dels propis veïns per millorar el servei. Aquests dies s’està fent arribar als veïns de les urbanitzacions una carta informativa i un imant que els serveixi de recordatori dels horaris i dies de recollida. D’igual manera, s’insta a la ciutadania a sumar-se a la recollida selectiva per tal de contribuir a millorar les condicions ambientals. En aquest sentit, també es recorda als veïns que amb la recollida de l’orgànica també es poden recollir els bolquers però per fer-ho cal avisar prèviament al Servei de Medi Ambient (93 862 70 23) i dipositar els bolquers en una bossa a part sobre el cubell de la brossa.

D’altra banda, i també l’1 de febrer, s’ampliarà el sistema de recollida de residus al nucli antic. Amb l’objectiu de millorar el servei, s’ampliaran les actuals illes de contenidors per a completar les cinc fraccions de recollida selectiva: rebuig, orgànica, envasos, paper i cartró i vidre. D’aquesta manera, l’Ajuntament vol equiparar els nivells de proximitat entre veïnat i punts de recollida que hi ha a la resta del municipi. Aquest sistema contempla 8 punts de recollida amb contenidors que s’instal•len de dilluns a dissabte de 9 del vespre a 5 de la matinada. A més s’utilitzen contenidors més petits i la recollida de residus de nit garanteix la seguretat del servei que es fa amb camions de petit tonatge per salvar l’estretor dels carrers mentre que, de dia, es manté el centre turístic sense contenidors.

Per últim, està previst que a partir del mes de març o abril s’iniciï la implantació del sistema de recollida porta a porta a dos barris del nucli urbà: el Puigdomí i l’Ametller. D’aquesta manera, i 4 dies a la setmana, s’hi aplicarà el mateix sistema que al nucli antic per afavorir a assolir aquest objectiu del 60% de recollida selectiva que s’ha marcat el municipi.

Bonificació de la taxa de deixalles 

El regidor Jaume Mauri ha recordat també que ara és el moment per demanar, fins el 31 de març, la bonificació del 20% en la taxa de deixalles. L'objectiu de la bonificació és compensar a la gent que fa correctament la recollida selectiva i donar més motius als indecisos a col•laborar-hi. D'aquesta manera, les persones que vulguin acollir-se a aquesta bonificació han de presentar una instància a l'Ajuntament. A partir d’aquí, caldrà que acreditin haver anat com a mínim una vegada a la deixalleria i es comprovarà que fan correctament la recollida selectiva de deixalles.


 

Categories: 
AdjuntMida
PDF icon Díptic informatiu305.77 KB
PDF icon Imant informatiu164.72 KB

Relacionats

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Notícia

Després d'implantar-la en polígons, s'estendrà a la resta del municipi per a residus orgànics i no reciclables

A la primavera s'inicia a Puigverd d'Agramunt i Ossó

Butlletí