El Gironès promou les bosses compostables en lloc del plàstic

Font: Consell comarcal del Gironès i Diari de Girona.

02/02/2017 - 08:32

Vuitanta comerços de la comarca distribuiran sacs que faciliten la separació de la fracció orgànica a casa

El Consell Comarcal del Gironès ha posat en marxa una campanya per promoure l'ús de les bosses compostables i reduir les bosses de plàstic. En total, una vuitantena de comerços de proximitat dels municipis de Bescanó, Bordils, Flaçà, Fornells de la Selva, Quart, Medinyà, Salt, Sant Gregori, Sarrià de Ter i Sant Julià de Ramis estaran distribuint la bossa compostable.

Aquesta campanya rep el suport econòmic del Consell Comarcal del Gironès, l'Oficina Espanyola del Canvi Climàtic i de diversos Ajuntaments del Gironès. Els propers dies els ciutadans de la comarca es podran adreçar als comerços adherits a la campanya de Bossa Compostable i emportar-se les compres amb una bossa que els ajudarà a separar la fracció orgànica a casa.

A part de facilitar la recollida de la fracció orgànica, l'ús de la bossa compostable permet substituir i reduir el consum de bosses de plàstic, un residu que causa un gran impacte ambiental. El consum abusiu i sovint injustificat de la bossa de plàstic malbarata gran quantitat de recursos naturals. En aquest sentit, la bossa compostable, fabricada amb polímers naturals i biodegradable, permet garantir un compost de qualitat, valoritzable en agricultura i jardineria.

El vicepresident del Consell Comarcal del Gironès i alcalde de Sant Gregori, Quim Roca, va defensar ahir la reducció progressiva de l'ús de les bosses plàstiques per part de la ciutadania, i va insistir en la voluntat que «la comarca del Gironès sigui una comarca capdavantera en la defensa del medi ambient».

El Conseller ha defensat la reducció progressiva de l'ús de les bosses plàstiques per part de la ciutadania,  "una bossa de plàstic triga molt poc en fabricar-se però tarda 150 anys en desaparèixer" ha dit.  Roca ha afegit " l’ús indiscriminat de les bosses de plàstic genera un greu problema mediambiental, perquè les bosses tenen una vida activa de més d'un centenar d’anys i acaben integrades en la cadena tròfica, generant un greu problema per a la salut pública que hem d’eliminar”. 

Els propers dies els ciutadans de la comarca del Gironès es podran adreçar als comerços adherits a la campanya de "Bossa Compostable" i emportar-se les compres amb una bossa que els ajudarà a separar la fracció orgànica a casa. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El proper 25 de maig començarà a funcionar el nou model de recollida de residus a Calaf. Un cop realitzats tots els passos previs per part de l'Ajuntament, es farà efectiva la implantació del sistema porta a porta. Prèviament, durant el mes de maig, s'intensificaran les accions de comunicació per tal de fer arribar a tota la població la informació i el material necessari per realitzar la correcta gestió dels residus.

Notícia

Impulsada per l’AMB, Ecovidrio i Ecoembes, en col·laboració amb els respectius ajuntaments. L’objectiu és analitzar la situació, informar els establiments i fomentar-hi la separació correcta de les diverses fraccions El sector de l’hostaleria i la restauració genera pràcticament el 50 % de tots els residus comercials recollits

Article

Ecovidrio, en col·laboració amb Penguin Random House i l’Ajuntament de Barcelona, ha col·locat 5 contenidors verds exclusius, cadascun dels quals inclou un microrelat sobre el reciclatge i la cura del nostre entorn.

Butlletí