“Remenja’mmm”, contra el malbaratament alimentari

02/02/2017 - 09:05

Cada any el sector de la restauració de Catalunya malbarata més de 262.471 quilos de menjar, el 16% dels quals prové del sector de la restauració. Per abordar aquest excedent alimentari, reductible amb projectes de prevenció i reaprofitament, s’ha llançat la campanya “Remenja’mmm”, que ofereix solucions pràctiques i de sensibilització per als comensals.

La campanya està impulsada per diverses organitzacions: Rezero, Banc de Recursos, Nutrició Sense Fronteres i el Grup GSR, i pretén conscienciar tant els consumidors com la indústria de la restauració i l’hostaleria en la prevenció del malbaratament alimentari tot oferint propostes i accions alternatives per a la seva reducció. Per fer-ho, s’ofereix un envàs dissenyat especialment per recuperar l’excedent que generen els comensals a les taules dels restaurants.

L’adhesió a la campanya és totalment gratuïta i només requereix del compromís dels restaurants i hotels de compartir i fer partícips als seus comensals oferint-los els materials de la campanya.

Objectius

  1. Reduir el malbaratament alimentari derivat de les activitats de la restauració.
  2. Fer visible la problemàtica del malbaratament alimentari, les oportunitats de prevenció, així com els beneficis ambientals i socioeconòmics associats.
  3. Difondre les bones pràctiques que facin els restaurants participants.
  4. Augmentar la sensibilització sobre el malbaratament alimentari i les bones pràctiques en el consum.
  5. Incidir en els hàbits dels consumidors, normalitzant actituds com endur-se dels restaurants el menjar i la beguda no consumida.
  6. Contribuir a assolir els objectius de reducció del malbaratament alimentari i prevenció de residus establerts per la legislació europea, estatal i catalana: economia circular, ús eficient dels recursos, mitigació del canvi climàtic, producció i consum sostenibles…
  7. Implicar en la campanya les administracions públiques i aglutinar els altres actors involucrats en el malbaratament (entitats sense ànim de lucre, indústria, etc).


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Ecovidrio, en col·laboració amb Penguin Random House i l’Ajuntament de Barcelona, ha col·locat 5 contenidors verds exclusius, cadascun dels quals inclou un microrelat sobre el reciclatge i la cura del nostre entorn.

Article

Des de l’Institut Municipal d'Informàtica de l'Ajuntament de Barcelona s'ha elaborat un pla que entre els seus objectius proposa apoderare tecnològicament al personal dels Serveis de Neteja i Gestió de Residus perquè puguin focalitzar-se en tasques estratègiques i de valor afegit.

Article

 

Les enquestes realitzades per l'equip de la campanya municipal de sensibilització ciutadana sobre prevenció de residus revelen que la majoria del veïnat preguntat desconeix la relació directa entre separar correctament els residus i que baixi el cost de la seva gestió.

Butlletí