La recollida selectiva porta a porta segueix sent un repte

02/02/2017 - 09:16

Fa 17 anys l'Ajuntament de Tiana va implantar per primer cop a Catalunya un servei de recollida selectiva porta a porta i s'ha fet balanç de la feina feta i els reptes de futur d'aquest sistema de recollida a l'Assemblea anual de l’Associació de Municipis Catalans per la Recollida Porta a Porta.

L’Ajuntament de Tiana ha acollit la reunió anual de l’Associació de Municipis Catalans per la Recollida Porta a Porta, l’entitat que engloba els municipis que fan aquest tipus de recollida selectiva.

La seu de l’associació és l’Ajuntament. I és que Tiana, juntament amb Tona i Riudecanyes, és un dels municipis pioners en la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Catalunya. Era l’any 2.000. Disset anys després continua sent un repte constant, afirma Núria Garcia, regidora de Sostenibilitat

Un dels punts que s’ha debatut a la reunió ha estat com treballar col.lectivament en aquesta tasca, per exemple comprant conjuntament alguns dels elements de la recollida selectiva, ja que això permet els ajuntaments de l’associació ser més eficients i reduir despeses. Ho explica la vicepresidenta de l’Associació Porta a Porta i alcaldessa de Balenyà, Anna Magem.

Francesc Giró, director de planificació de l’Associació, ha explicat perquè aquest tipus de recollida selectiva és el més recomanable i sostenible.

L’Associació de Municipis Catalans per la Recollida Porta a Porta té 29 ajuntaments associats, un consell comarcal, un consorci i una mancomunitat. En total, engloba 86 municipis.

A la reunió, d’altra banda, es va saber que el 7 de febrer a Girona es farà, per primera vegada a Catalunya, el fòrum internacional de gestió de residus municipals i que l’Associació hi participarà.


 

 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Article
Va ser el primer municipi amb aquest sistema a Catalunya

Actualment, Tiana està posicionat com el poble de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el percentatge més elevat de recollida selectiva.

Notícia

La policia, juntament amb la brigada, busca els infractors que no reciclen bé obrint les bosses de deixalles.

Notícia

El proper 25 de maig començarà a funcionar el nou model de recollida de residus a Calaf. Un cop realitzats tots els passos previs per part de l'Ajuntament, es farà efectiva la implantació del sistema porta a porta. Prèviament, durant el mes de maig, s'intensificaran les accions de comunicació per tal de fer arribar a tota la població la informació i el material necessari per realitzar la correcta gestió dels residus.

Butlletí