Entren en servei els primers autobusos articulats 100% elèctrics a Barcelona

Font: TMB

04/02/2017 - 11:19

Foto: Pep Herrero (TMB)

L'entrada en servei comercial dels dos autobusos 100% elèctrics d'alta capacitat ha estat molt ben acollida pels passatgers de la línia H16 (Pg. Zona Franca - Fòrum). A bord s'hi han trobat informadors que distribuïen un fullet amb un resum dels avantatges ambientals d'aquests autobusos d'última generació, que no emeten gasos ni contaminants de cap tipus.

Els dos Solaris Urbino de 18 metres del projecte experimental ZeEUS han canviat avui el cartell de servei especial pel de la línia H16 i han obert les portes als primers viatgers. Anteriorment, els dos Solaris Urbino E18 feien marxa en buit, és a dir, simulaven el funcionament dins la mateixa línia H16 sense transportar passatgers. Això ha permès realitzar un rodatge complet i ajustar l'aprofitament del sistema de càrrega ràpida de les bateries que es fa al final de cada volta en el punt instal·lat per Endesa al carrer Cisell, al barri de la Marina del Port.

Com tots els articulats d'aquisició recent, els Solaris tenen quatre portes, perquè s'hi pugui entrar alhora per les dues de davant, i endolls USB per carregar dispositius mòbils, a més de les facilitats habituals per a persones amb mobilitat reduïda.

Amb aquests dos cotxes, que formen part del projecte europeu ZeEUS de promoció de les solucions netes de transport urbà, ja són quatre els autobusos 100% elèctrics incorporats a la flota de TMB. Els altres dos són estàndards de la firma Irizar i solen estar assignats a les línies 20 i 34.

L'empresa ha decidit ampliar-los amb l'adquisició de 7 cotxes més de gran capacitat el 2018, amb la intenció de convertir la línia H16 en 100% elèctrica en un termini mitjà.

Repartiment de fullets dalt d'un dels autobusos 100% elèctrics / Foto: Pep Herrero (TMB)


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La UITP, que ha fet pública avui la candidatura guanyadora, ha tingut en compte la competitivitat de Barcelona així com el fet que disposi d’un sistema de transport públic i polítiques de desenvolupament urbà referents a nivell mundial

Acte
17/09/2021 - 00:00
Barcelona
Acte
05/10/2021 - 00:00

Butlletí