Entitats del comerç i professionals aposten per un comerç més sostenible a Barcelona

08/02/2017 - 09:13

El Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat amplia el quòrum amb la signatura de seixanta dues entitats, gremis, organitzacions professionals i empreses. 

La tinenta d’alcaldia d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat, Janet Sanz, i la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, han presidit dimarts, 7 de febrer, a la tarda al Saló de Cent de l’Ajuntament l’acte de signatura del Compromís i la presentació del programa “Comerç + Sostenible”.

A l’acte també hi ha assistit Frederic Ximeno, comissionat d’Ecologia de l’Ajuntament. Es tracta d’un projecte compartit i marc de referència per a totes les organitzacions ciutadanes i es plasma en un document amb valor estratègic que fixa deu grans objectius de cara a l’any 2022. Durant un any s’ha realitzat una prova pilot del programa amb diverses associacions de comerciants de la ciutat, que han ajudat a crear-lo i han elaborat plans anuals per millorar la sostenibilitat en les seves activitats.

A l’acte han assistit representants del Consell de Gremis de Comerç, Serveis de Turisme, PIMEC Comerç, la Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta, entre altres col·lectius i associacions  professionals. Entre les noves entitats que s’han afegit al Compromís hi ha 30 eixos comercials i associacions de comerç, 21 gremis, 6 col·legis professionals i 5 altres activitats econòmiques. Totes aquestes organitzacions s’afegeixen a les 24 que ja constaven com a signatàries d’aquest document estratègic.

Janet Sanz ha assenyalat que “els comerços han d’assegurar la seva pervivència al llarg del temps garantint que el seu projecte és sostenible” i ha subratllat que l’entramat comercial de la ciutat “construeix barris agradables, amb vida” i genera un “impacte transcendent”.

En aquest sentit, la tinenta d’alcaldia ha posat en relleu que amb la firma del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat les entitats i organitzacions s’integren en el marc de treball que té com un dels seus valors “la responsabilitat compartida”, i ha assegurat que cadascun dels més de 900 membres de la xarxa de signants “contribueix a la millora de la sostenibilitat amb les accions pròpies del seu àmbit de treball”.

Al seu torn, la regidora de Comerç i Mercats, Montserrat Ballarín, ha destacat que els objectius del programa Comerç + Sostenible complementen els valors associats al comerç, com “la coresponsabilitat, la proximitat, la diversitat, una flexibilitat ben identificada, la transversalitat, el foment de la proactivitat i la creativitat, i ara avancem en el valor de la sostenibilitat”.

El pla prioritza àmbits d’actuació com l’estalvi d’energia, la previsió i gestió de residus, la reducció del consum d’aigua, la mobilitat sostenible i el consum responsable.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

En les dues jornades del congrés BforPlanet, punt de trobada dels agents econòmics que treballen per la sostenibilitat, s’ha abordat la necessitat de conjugar la capacitat econòmica amb el respecte mediambiental i la cura del planeta. La trobada també ha permès explicar en detall les diferents iniciatives municipals en aquest camp, així com les mesures de reactivació econòmica.

Article

L’any 2020 ha estat un any especialment complicat a causa de la pandèmia de la COVID-19, i malgrat un context poc afavoridor de l’acció comunitària en salut, s’ha seguit treballant conjuntament per detectar les necessitats en salut derivades de la COVID-19 dels barris més desafavorits i dissenyar, implementar i avaluar programes per cobrir-les. Aquesta memòria presenta l’activitat realitzada durant el 2020 en els barris on està present l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) a través de l’estratègia de salut comunitària “Barcelona Salut als Barris” (BSaB).

Article

Les organitzacions de la Xarxa B+S Fundació Solidança, La taca d’oli/La Fàbrica i Back to Eco/Infinit Denim s'han unit per impulsar “Texans pel clima”, una campanya amb l’objectiu d’avançar cap a una economia més circular a través de la recollida de texans usats.

Butlletí