La Llagosta fomentarà des de les escoles les actituds cíviques

13/02/2017 - 09:26

El Consistori de la Llagosta portarà a terme durant les properes setmanes xerrades a les escoles de la localitat per tal de fomentar les actituds cíviques. Aquesta activitat estarà adreçada a estudiants de quart i cinquè de Primària i anirà a càrrec de les agents cíviques.

Els joves escolars rebran nocions sobre què s’ha de fer per tal de millorar el civisme a la Llagosta. Posteriorment, tots faran un dibuix i els millors serviran per a una campanya de civisme que portarà a terme l’Ajuntament.

Maite Bonilla i Cristina Sanchis, agents cíviques de l’Ajuntament de la Llagosta, seran les encarregades de donar les xerrades a escolars de quart i cinquè de Primària dels centres educatius llagostencs durant aquest mes. Cada activitat durarà una hora i consistirà en una part teòrica i una altra de pràctica. L’objectiu és fomentar les actituds cíviques a la Llagosta. Als joves escolars se’ls explicarà què es el civisme i el respecte cap a les persones, els espais públics i l’entorn natural. En l’apartat dedicat a la convivència se’ls remarcarà la importància de respectar als altres tractant-los bé, no fer soroll a determinades hores i no deixar escombraries al carrer.

També hi haurà uns minuts de les xerrades dedicats al mobiliari urbà i a conscienciar que l’espai públic és de tots i que cal respectar-lo. Aquí, es parlarà, entre d’altres, del problema dels grafits.

Un altre dels temes que s’abordarà és tot allò referent a les mascotes. Se’ls recordarà que no són joguines i que cal cuidar-les. També es parlarà de les responsabilitats dels amos i de les obligacions, com ara tenir-les censades i amb el xip corresponent, no abandonar-les i recollir les defecacions que puguin fer al carrer.

Respecte a l’entorn natural, es tractarà sobre la importancia de reduir la generació de residus. També hi haurà explicacions sobre la reutilització de materials i sobre el recicltatge. Aquí, es parlarà sobre la contaminació, els residus que van a parar al mar i també sobre els diferents contenidors que hi ha per reciclar residus.

La darrera part d’aquestes xerrades es destinarà a la confecció d’uns dibuixos per part dels escolars sobre algun dels aspectes tractats prèviament. Els millors dibuixos seran utilitzats posteriorment per l’Ajuntament en una campanya sobre civisme que es portarà a terme a la nostra localitat.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Article

L'Ajuntament de Martorelles i la Biblioteca municipal s'han sumat a un projecte afavoreix el coneixement i la col·laboració de la ciutadania en la protecció dels cursos fluvials de les conques del Besòs i la Tordera. S'afegeixen a altres 11 municipis de les conques que participen al projecte durant l'any 2024.​

Notícia

Després d’acceptar la proposta que l’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha fet als joves regidors i regidores que aquest curs formen part del Consell dels Infants de Mollet del Vallès (CIM), a partir d’avui començaran a treballar per contribuir a minvar els efectes de l’emergència climàtica

Butlletí