Ecoparc de Montcada i Reixac

dissabte, 18 març, 2017 - 11:00 a 12:30

Vine a veure com es valoritzen els residus a l’ecoparc de Montcada i Reixac!

Ecoparc de Montcada i Reixac
Geolocation

Visita guiada a l'ecoparc de Montcada i Reixac en la qual es dóna a conèixer el model de gestió metropolità de residus municipals i es convida a reflexionar sobre el paper que té cadascú per minimitzar-ne la generació i fer una bona separació a les nostres llars per reduir l'impacte sobre el medi ambient. Aquesta instal·lació, que dóna servei als municipis del Vallès Oriental i Occidental, Maresme i Baix Llobregat, tracta els residus del contenidor gris (resta), marró (matèria orgànica) i groc (envasos). Mitjançant diversos processos, manuals i mecanitzats, s’acaben extraient quatre recursos: materials recuperables (envasos, paper i cartró, vidre, etc...), biogàs (una font d'energia renovable generada per la descomposició de la matèria orgànica i que s'utilitza per abastir la pròpia instal·lació), compost (adob orgànic que s'utilitza per agricultura i jardineria) i bioestabilitzat (matèria orgànica de menys qualitat que s'utilitza pel rebliment de sòls).

NOTA: No està permès accedir a la instal·lació amb calçat obert i/o de tacó. 

L’AMB posa un transport gratuït a disposició dels participants que sortirà des de l’estació de Sants de Barcelona a les 10h i està prevista la tornada a les 13.30h. Es pot anar directament en vehicle propi a la planta.

Cal incripció prèvia! (data màxima d'inscripció: l'últim dimecres abans de la sortida)

Organitzador: 
AMB
Destinatari: 
Adults, gent gran i famílies
Contacte: 

Per a més informació i reserves podeu contactar al telèfon 93 238 93 51, al correu electrònic reserves.pmes@amb.cat o emplenar el formulari d’inscripció que teniu a disposició al següent enllaç:

http://www.amb.cat/web/medi-ambient/agenda/inscripcions-activitats/

Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Article

El Barcelona Green Deal és l’agenda urbana i econòmica per fer, en els propers deu anys, una ciutat més competitiva, sostenible i equitativa, adaptada a reptes com les transicions ecològica i digital, que s’han vist accelerats per la pandèmia. El nou full de ruta consta de 38 mesures, entre les quals s’inclouen transformacions urbanes per revitalitzar o crear noves zones estratègiques d’activitat econòmica. Quines són?

Article

Guia didàctica i intuïtiva, que facilita una tasca a vegades complexa i que afegeix consells diaris sobre com reciclar correctament qualsevol material que puguem tenir a casa.

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Butlletí