Girona ja compta amb 17 estacions de Girocleta repartides pels barris de la ciutat

15/02/2017 - 14:06

La posada en funcionament de la nova estació del parc de Vista Alegre amplia els punts d'estacionament del servei de bicicleta pública al municipi.

S’ha posat en funcionament la nova estació de Girocleta del barri del Carme i Vista Alegre, ubicada al parc de Vista Alegre. L’espai compta amb 25 aparcaments per a bicicletes, xifra que fa pujar fins a 478 el nombre total d’estacionaments de Girocleta que hi ha repartits en les 17 estacions de la ciutat.

La Girocleta va néixer el 2009 amb 8 estacions, 205 aparcaments i 160 bicicletes (120 de les quals al carrer). Actualment, el servei ha duplicat tant les estacions com els aparcaments i les bicicletes (hi ha 300 bicicletes, de les quals unes 230 es troben distribuïdes permanentment al carrer).

La posada en funcionalment de l’estació de Girocleta del barri del Carme i Vista Alegre “és un objectiu que hem assolit per partida doble, ja que demostra que el Pla de Mobilitat s’està desenvolupant a bon ritme i que hem escoltat la veu dels veïns, que a través dels pressupostos participats de barri van escollir aquest projecte”, ha manifestat el tinent d’alcaldia i regidor d’Urbanisme, Activitats, Mobilitat i Via Pública de l’Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, que ha explicat, a més, que aquest any està previst que es posi en marxa una altra estació: la que s’ubicarà a l’encreuament del carrer del Riu Freser amb el carrer de Sant Isidre.

El regidor ha assenyalat també que s’està estudiant la viabilitat d’un nou carril bici que permeti unir el centre de la ciutat –la plaça de Catalunya- amb la zona de Girona Est. Aquest tram es posaria en funcionament, de manera majoritària, a través del sistema de calçada compartida amb els vehicles (sharrows).

Un 25% més d’usuaris i d’usos

Actualment el servei de bicicleta pública de Girona, la Girocleta, compta amb 2.320 usuaris actius (un 25% més que l’any anterior -1.860 usuaris a finals del 2015-). Durant el 2016, la Girocleta ha tingut un total de 304.551 usos, xifra que suposa també un augment del 25% respecte el 2015. L'estació amb més afluència d'usuaris és la de la plaça de Catalunya, amb 2.752 usos mensuals de mitjana el 2016.

Una altra de les novetats d’aquest any és la posada en marxa del sistema d’abonaments de curta durada per poder utilitzar la Girocleta, que està previst que estigui operatiu en el primer trimestre d’any. D'aquesta manera les persones que visitin Girona de manera temporal o aquelles que vulguin provar el servei abans de donar-s'hi d'alta, podran fer ús de manera limitada de les bicicletes.


 

Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

El Bicicleta Club de Catalunya ha presentat un vídeo promocional per donar el tret de sortida a la Setmana Europea de la Mobilitat i promoure l'ús de la bicicleta, generar més consciència sobre els nostres hàbits i animanr a més gent a pedalar.

Notícia
Foto: Bikefriendly. Equip de preparació de la candidatura del Congrés

Foto: Bikefriendly. Equip de preparació de la candidatura del Congrés

CICLOBCN21 convertirà Catalunya en capital de la bicicleta del 5 al 10 d’octubre. Les inscripcions per participar en aquest esdeveniment al voltant de la bicicleta ja estan obertes. Per primer cop, una mateixa ciutat, Barcelona, aplega tres congressos sobre la bici amb el lema “Pedalem ciutats i territori”

Notícia

El servei del Bicing evoluciona cap a un model elèctric més sostenible amb la incorporació de mil bicicletes elèctriques, que se sumaran a les dues mil que ja estan en funcionament.

Butlletí