Mercè Conesa insta Europa a prioritzar la lluita contra la pobresa energètica

La presidenta de la Diputació de Barcelona és l’única representant catalana –i de l’estat espanyol- al Consell del Pacte Global d’Alcaldes pel Clima i l’Energia, que s’ha constituït a Brussel·les
13/02/2017 - 08:12

El Consell del Pacte Global d’Alcaldes pel Clima i l’Energia (European Covenant Board of Mayors) és l’última fase del projecte del Pacte, la major coalició mundial de ciutats i pobles compromesos amb el lideratge climàtic.​

 

Durant la trobada, que ha comptat amb la presència del vicepresident de la Comissió Europea, Conesa ha demanat treballar conjuntament en el disseny de polítiques més efectives contra la pobresa energètica. Conesa també ha reclamat al govern espanyol que faciliti l’accés a les energies renovables.

Durant la sessió de constitució, Mercè Conesa ha insistit a reivindicar la necessitat que «l’economia verda es materialitzi al món local», però també ha recordat que «les polítiques de sostenibilitat energètica queden lluny dels ciutadans europeus que estan patint situacions de pobresa energètica». En aquest sentit, Conesa ha insistit que «la gent necessita respostes immediates, i els governs locals, els més pròxims als ciutadans, hem de liderar aquestes respostes».

La presidenta de la Diputació de Barcelona, única representant catalana –i espanyola- al Consell del Pacte d’Alcaldes, ha explicat les polítiques de la corporació en aquest sentit destacant el programa d’ajudes a 4.000 llars en risc de pobresa energètica, que suposarà la reducció de 315 tones d’emissions de CO2 l’any. També els ajuts per a que els ajuntaments instal·lin sistemes d’energia amb biomassa, que per aquest mandat estan previstos en 850.000 euros. Conesa ha reblat el seu discurs amb una demanda a l’estat espanyol «per a que faciliti l’accés a les energies renovables, peces clau d’aquest procés»

Compromís amb el Pacte d’Alcaldes

La demarcació de Barcelona va ser la primera que es va adherir al Pacte d’Alcaldes, l’any 2008. Actualment, la Diputació de Barcelona dóna suport tècnic i financer als 227 municipis barcelonins que formen part del Pacte –i que aglutinen el 97% de la població de la demarcació-. A més, la Diputació de Barcelona coordina l’agrupació catalana del Pacte d’Alcaldes, el Club del Pacte d'alcaldes de Catalunya, i dóna suport als socis de l’estat espanyol,. Tot plegat la converteix en la primera coordinadora a Europa. 

La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, i el vicepresident de la Comissió Europea, Maros Sefcovic, al Comitè de les Regions de Brussel·les. Foto: Diputació de Barcelona.     


 

Categories: 

Relacionats

Article
Instal·lació a Argentona

Instal·lació a Argentona

Vilassar de Dalt, Argentona, Sant Fruitós de Bages, Santa Margarida de Montbui, Sant Martí Sarroca i Figaró-Montmany ja escalfen alguns dels seus equipaments municipals amb estella forestal, estalviant així consum de combustibles fòssils com el gas natural o el propà.

Notícia

L’entrada de nous vehicles el 2022, la més alta dels últims 15 anys, suposarà un pas endavant per millorar la mobilitat i el medi ambient a Barcelona

Notícia

Els estats que pateixen i patiran amb més duresa els efectes del canvi climàtic reclamen un “pacte d’emergència” per prendre mesures que frenin l’augment de les temperatures. El seu objectiu més immediat és pressionar a la cimera climàtica COOP26 que tindrà lloc a Glasgow (Escòcia) el proper mes de novembre perquè s’adoptin polítiques que evitin la “catàstrofe climàtica” imminent.

Butlletí