Inici de les actuacions pels nous horts urbans a Calaf

15/03/2017 - 12:12

L'Ajuntament de Calaf ha instal·lat un dipòsit amb capacitat per 20.000 litres d'aigua que servirà per regar els nous horts urbans. Aquest 2017 s'executarà una gran part del projecte per tal que puguin posar-se en funcionament abans no acabi l'any.

L'Ajuntament de Calaf ha fet un pas endavant perquè el projecte dels horts urbans siguin, aquest any, una realitat. Aquest mes ha instal·lat un dipòsit que permetrà emmagatzemar 20.000 litres d'aigua que serviran per a la nova activitat hortícola. L'Ajuntament de Calaf compta amb una subvenció de la Diputació de Barcelona de 28.796 euros per tal de dur a terme aquest projecte. Enguany es durà a terme la primera fase d'aquest projecte, que té un pressupost de 18.000 euros (IVA inclòs).

Els horts s'ubicaran en dues finques, de gairebé 2.000 metres quadrats, situades prop del Casal de Calaf. Fa dos anys el consistori va signar un conveni amb els seus propietaris per tal que fessin la cessió d'aquests terrenys que, a més d'una bona ubicació, es troben lliures d'edificació i disposen dels subministraments necessaris.

Enguany, a més de la parcel·lació, la preparació del terreny i la instal·lació de tot el sistema de rec que arribarà de manera individual a cada hort, pel que cadascun tindrà un comptador propi, també es construirà una caseta destinada al magatzem de les eines.

A més, el projecte preveu deixar un espai lliure que es podrà fer servir per dur a terme activitats pedagògiques sobre temes d'horticultura ecològica. I és que aquests horts tenen un caràcter social i educatiu. Per aquest motiu n'hi haurà una part que es destinaran al lloguer i una altra que es destinaran a activitats socioeducatives. Alhora, es pretén que els horticultors segueixin un sistema de conreu respectuós amb el medi ambient i l'entorn, amb mètodes d'agricultura ecològica, on no es faci ús d'adobs o pesticides químics.

Aquest és un projecte que va impulsar l'Agrupament Escola Alexandre de Riquer de Calaf i, per això, el consistori preveu que pugui col·laborar en la seva gestió.

L'any vinent finalitzarà l'execució del projecte amb la neteja del pou existent. L'objectiu és que es pugui connectar amb el dipòsit d'aigua, recentment instal·lat, perquè serveixi per regar aquests horts urbans. El cost d'aquesta segona fase serà de 10.796 euros.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Es farà una distribució del terreny en 13 parcel·les individuals i 5 de cultiu comunitari distribuïdes a La Cisa i al barri Santa Anna-Tió.

Article

Un estudi de l’Institut Català de Recerca de l’Aigua (ICRA-CERCA) avalua els beneficis d’omplir les ciutats d’horts urbans.

Acte

Butlletí