L'Hospitalet aplica tractaments innovadors contra la processionària del pi

15/03/2017 - 12:15

L’Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat està aplicant tractaments innovadors, amb criteris ambientals, per prevenir l’aparició de la processionària del pi, un lepidòpter que ataca totes les espècies de pins i cedres i que pot ocasionar problemes a les persones i als gossos pels pèls urticants de les erugues.

Les actuacions es fan al llarg de l’any, però aquesta és una època d’especial atenció perquè, quan arriba el fred, la processionària construeix a l’arbre el niu de pèls sedosos de color blanc, i cap als mesos de febrer i març les erugues baixen dels pins formant les característiques processons.

En aquesta campanya preventiva, que arriba als 2.314 pins i cedres de la ciutat, es lluita contra la processionària amb la col•locació d’esquers amb feronomes, un tractament biològic i actuacions d’endoteràpia, un tractament de baix impacte ambiental injectat al tronc.

Com a novetat, aquest any s’han instal·lat bosses amb collarins als troncs de 47 pins, un tractament només físic que impossibilita el descens de les erugues al terra, que queden atrapades a l’interior de la bossa.

També s’han instal·lat 50 caixes niu per a mallerengues, unes aus que s’alimenten d’aquests insectes, en una altra alternativa ecològica als tractaments tradicionals.

A banda d’aquestes actuacions preventives, quan es detecten nius de processionàries als arbres, es procedeix a la seva retirada i eliminació per minimitzar els possibles danys provocats per les erugues. 

La processionària del pi ataca totes les espècies de pins i cedres, provocant als arbres minva de creixement, debilitat i predisposició a l’atac d’insectes perforadors, a banda de l’efecte antiestètic dels nius. Per als humans i per als gossos, també són perjudicials els pèls urticants de les erugues, especialment per possibles lesions als ulls i pels efectes que provoquen en les persones al·lèrgiques. L’Ajuntament demana la col·laboració ciutadana en la detecció i localització de nius de processionària als arbres dels parcs i carrers del municipi, per fer més efectiva la lluita contra aquestes erugues. Per això, es pot trucar gratuïtament al Telèfon d’incidències i manteniment a la via pública (VIA): 900 28 29 30.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsL'Hospitalet de Llobregat

Relacionats

Article

El nou servei, que ha entrat en vigor aquest any, garanteix durant els propers tres exercicis, prorrogables a dos més, el manteniment i la millora de l’espai verd urbà i l’arbrat de L’Hospitalet d’acord amb un model més ecològic i sostenible. La presentació es va fer el passat 22 d'octubre, en el marc de l’acte amb motiu dels 100 anys del barri de la Florida.

Article

La nova contracta del servei garanteix el manteniment i millora dels espais verds i els arbres de la ciutat, així com la seva adequació a un model més ecològic i sostenible d’acord amb el Pla director del verd urbà. El contracte, adjudicat a l’empresa FCC Medio Ambiente, ha entrat en vigor al febrer, amb una durada de tres anys prorrogables a dos més i un cost anual d’11,1 milions d’euros. Les actuacions previstes donen resposta als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) dins les accions locals d’adaptació i resiliència al canvi climàtic.

Article

La formació forma part del programa Nexe tecnologia, promogut pel Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de l'Hospitalet

Butlletí