Olèrdola promou una nova campanya de cessió de compostadors per a reciclar la matèria orgànica

25/03/2017 - 14:45

Amb el suport de la Mancomunitat Penedès Garraf, l’Ajuntament d’Olèrdola ha aprovat una nova convocatòria per a cedir l’ús de compostadors domèstics  que permeten reciclar la matèria orgànica. Es preveuen cedir fins a 12 compostadors.

Cristina Badell, tècnica de medi ambient de l’Ajuntament d’Olèrdola, recordava que la campanya s’adreça principalment als veïns dels nuclis del municipi on no hi ha implantat el sistema de recollida porta a porta de la fracció orgànica, com és el cas de les urbanitzacions, les masies, disseminats i Viladellops.

Els beneficiaris hauran d’assistir a la sessió de formació sobre la utilització del compostador. El taller d’autocompostatge serà impartit pel Servei d’Educació Ambiental de la Mancomunitat Penedès Garraf, el dissabte 29 d’abril a les 10 del matí, al local social Rossend Montané de Sant Miquel d’Olèrdola.

L’objectiu de la convocatòria és fomentar “un ús més racional i solidari dels residus domèstics en el municipi d’Olèrdola”. Per a incentivar l’autocompostatge, també es manté la bonificació del 15% en la quota de la taxa de gestió de residus.

A Olèrdola es fan campanyes de cessió de compostadors des de l’any 2012. Des de llavors, ja són seixanta les llars que gràcies a aquest sistema poden reciclar la matèria orgànica i obtenir un adob de qualitat. Durant la recent campanya de foment del reciclatge realitzada al municipi,  s’han fet crides a utilitzar aquest recurs i ja són 6 les persones que han comunicat el seu interès en participar en aquesta nova convocatòria per a rebre la cessió d’ús d’algun dels 12 compostadors.

Podeu descarregar l'entrevista a Cristina Badell, realitzada per Canal 20-Ràdio Olèrdola:


Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Article

S’amplien les funcions de l’Aplicació mòbil del servei de recollida porta a porta de residus implantat als municipis d’Olèrdola, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia i Torrelavit.

Notícia

L’Ajuntament de Torrelles de Foix amb el suport de la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Diputació de Barcelona, inicia la campanya “Raons de pes” que fomenta la compra a granel en el comerç local per reduir els envasos d’un sol ús.

Butlletí