DIA DE LA TERRA: Invertim en el nostre planeta

divendres, 22 abril, 2022 - 00:00 a 23:59

La Mare Terra és una expressió comuna per al planeta Terra en diversos països i regions, la qual cosa reflecteix la interdependència que existeix entre els éssers humans, altres espècies vivents i el planeta on vivim tots.

La terra i els seus ecosistemes són la nostra casa. Per aconseguir un equilibri just entre les necessitats econòmiques, socials i ambientals de les generacions presents i futures, cal promoure l'harmonia amb la natura i la Terra.

Es celebra el Dia Internacional de la Mare Terra per recordar a cadascun de nosaltres que la Terra i els seus ecosistemes ens proporcionen vida i sosteniment.

Aquest Dia també reconeix una responsabilitat col·lectiva, com es demana a la Declaració de Rio de 1992, de promoure l'harmonia amb la natura i la Terra per aconseguir un equilibri just entre les necessitats econòmiques, socials i ambientals de les generacions presents i futures de la humanitat.

El Dia Internacional de la Mare Terra proporciona una oportunitat per sensibilitzar el públic al voltant del món davant els reptes relacionats amb el benestar del planeta i amb la vida que recolza.

 

El tema del Dia de la Terra 2022: Invertim en el nostre planeta.

Aquest és el moment de canviar-ho tot: el clima empresarial, el clima polític i com actuem sobre el clima. Ara és el moment del coratge imparable per preservar i protegir la nostra salut, les nostres famílies , els nostres mitjans de vida ... junts, hem d' invertir en el nostre planeta. Perquè un futur verd és un futur pròsper .

Hem d'actuar (atrevit), innovar (ampliament) i implementar (equitativament). Ens portarà a tots. Tot dins . Empreses, governs i ciutadans : tothom compta amb comptes i tothom és responsable. Una associació per al planeta. I tot i que encara hi ha temps per resoldre la crisi climàtica, temps per triar un futur pròsper i sostenible i temps per restaurar la natura i construir un planeta saludable per als nostres fills i els seus fills, el temps és curt .

El tema del Dia de la Terra 2022 és Invertir en el nostre planeta. Què faràs? Desplaceu-vos cap avall per trobar informació sobre els esdeveniments, les activitats del Dia de la Terra i què poden fer les persones i les organitzacions per marcar la diferència. Pel Dia de la Terra 2022, junts, per a tothom, tot, cada dia... #InvertirEnElNostrePlaneta

Més informació : Earth Day Network.


 

 

Categories: 
Educació ambiental

Relacionats

Article

Remix The School es fa en 10 centres de l’àrea metropolitana per fomentar l’aprenentatge actiu d’experiències en les matèries STEAM que s’incorporin als models pedagògics de cada escola o institut 

Article
Aturem el malbaratament alimentari

 

La Mancomunitat Penedès-Garraf llança la cançó 'Stop Malbaratament' per a reivindicar l’aprofitament alimentari. La campanya impulsa bones pràctiques entre la ciutadania per evitar que aliments encara útils acabin al cubell de la brossa orgànica. La composició musical és de Neus Ballvé, coneguda pel seu pas pel Club Super3, en col·laboració amb Joan Solana. 

Article

Alumnes de 3r d’ESO de l’Institut de Taradell participen a la primera edició del projecte Avancem cap al residu Zero, del Servei d’educació ambiental de la Mancomunitat, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Butlletí