Santa Perpètua forma personal per donar suport a famílies vulnerables de sofrir pobresa energètica

29/03/2017 - 13:55

Un total de sis perpetuencs han iniciat la formació Eficiència Energètica: suport a famílies vulnerables en el marc d’un nou projecte de formació i ocupació de l’Ajuntament de Santa Perpètua subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del programa Treball als barris.

Els participants ja estan rebent formació a l’edifici de Desenvolupament local fins al 2 de maig sobre aspectes relacionats amb l’eficiència energètica en l’àmbit domèstic i comercial, en l’optimització del rebut elèctric i rebut amb tarifes trifàsiques i d’assessoria energètica a la llar i al comerç, entre d’altres.

L’objectiu, a part de crear ocupació, és que, un cop comencin a treballar els participants, aquests puguin donar suport a les famílies vulnerables de Santa Perpètua per tal que redueixin la despesa en la factura de la llum.

Una de les novetats del programa, que ja es va realitzar l’any 2016, és precisament que l’àmbit d’actuació dels contractats s’amplia i abastarà també a comerços i equipaments municipals. A més, el programa per aquest 2017 incorpora també les gestions amb les companyies subministradores de gas.

Una vegada hagi finalitzat la formació, l’Ajuntament contractarà durant sis mesos cinc dels participants: dues informadores, dos electricistes oficials de primera i un peó. La tasca que desenvoluparan aquests trebal­ladors/es seran les relacionades amb les gestions amb les comercialitzadores per tal de millorar les condicions contractuals del rebut de la llum, segons dades obtingudes a les assessories; canvi a mercat Regulat TUR/PVPC; regularització de situacions com ara canvi de noms i butlletins; baixada de potència; discriminació Horària (DHA) i sol·licitud del Bono Social.

L’experiència del 2016 va cloure amb un total de 183 assessories realitzades a famílies vulnerables derivades dels Serveis Socials de l’Ajuntament i amb un total de 154 arranjaments realitzats. A més, segons dades facilitades per Desenvolupament Local es van gestionar 115 expedients amb Endesa. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament crea l’Oficina de Drets Energètics per garantir el dret bàsic de l’accés de la ciutadania i assessorar sobre eficiència energètica

Notícia

Aquest canvi augmenta considerablement l'eficiència i redueix el consum en un mínim del 35%. Aquesta inversió, ha suposat un estalvi de 383.564 Kwh d'energia anual, el que es tradueix en més de 46.000 euros anuals d'estalvi en la factura de la llum i un estalvi anual de 150 tones d'emissions de CO2.

Article

L'Oficina de Rehabilitació, que es troba a la plaça de Ca n'Anglada, oferirà informació i suport en la tramitació de totes les ajudes vinculades a la rehabilitació d'edificis plurifamiliars i habitatges.

Butlletí