Segona edició del Concurs: Idees innovadores pel Canvi Climàtic i viticultura al Penedès

29/03/2017 - 14:00

La regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia i l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, convoquen la segona edició del concurs Idees Innovadores pel Canvi climàtic i viticultura al Penedès.

Utilització de tècniques sostenibles en viticultura, amb l'objectiu de promoure la cultura de la sostenibilitat, la innovació i la participació entre els estudiants d’Educació Secundària, Cicles Formatius i Batxillerat, alhora que aproximar als joves al repte ambiental del canvi climàtic i la seva vinculació amb l’activitat vitivinícola tan rellevant a la comarca del Penedès.

Aquest concurs requereix treballs en equip de màxim 3 alumnes els quals hauran d’estar supervisats per un professor. Els estudiants presentaran idees innovadores per fer front a la petjada ecològica associada al canvi climàtic en relació al sector vitivinícola en alguna fase de tot el seu cicle de vida -des del moment de la primera llaurada fins a la venda al consumidor final: tècniques sostenibles a la vinya o el celler; ús d'animals com cavalls i ovelles en viticultura; pràctiques al sòl, sanitat de la vinya, ús de l’energia solar, aprofitament de residus, bon us de l’aigua, reducció de les emissions, foment de la biodiversitat, enoturisme sostenible -2017 any internacional- entre d'altres-.

La data límit per a rebre les propostes és el dilluns 8 de maig. Els premis consistiran en una caixa regal per una activitat d’aventura. Abans del 15 de maig s’informarà als 3 finalistes de cada categoria. El lliurament de premis el realitzarà la periodista de TV3 Cori Calero el dia 22 de maig al matí, Dia internacional de la Biodiversitat, a l’Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell, en una jornada on els finalistes exposaran la seva proposta a les empreses del sector vitivinícola convidades.

Com a punt d’inici del concurs, els dies 22 i 23 de març es van dur a terme unes Jornades Educatives en Ecologia i Biodiversitat a l’entorn del celler Raventós i Blanc on els alumnes van descobrir el seu ecosistema i les bones pràctiques ambientals mitjançant un itinerari per les vinyes, el bosc i les rieres. Alumnes de l'escola de viticultura d'Espiells i de l'Intermunicipal també van fer un treball sobre biodiversistat a l'entorn de l'experiència de caves Gramona.

BASES DEL COCNCURS


 

Municipis: 
Alt PenedèsSant Sadurní d'Anoia

Relacionats

Article

Des de la Plataforma 'Aprofitem els Aliments' s'ofereix aquesta eina de recerca de projectes vinculats a la lluita contra el malbaratament alimentari. Al mapa podeu trobar informació sobre la iniciativa i la manera de contactar amb ells. Podeu accedir al mapa aquí.

Article
Una exposició de la Fundesplai

 L’exposició proposa, d’una manera immersiva i interactiva, un viatge de descoberta dels greus efectes que la nostra manera de menjar té sobre la nostra salut i la del planeta, però també de les extraordinàries oportunitats de millora que tenim si canviem l’actual sistema alimentari.

Article

Barcelona va acollir el 7è Fòrum Global del Pacte de Política Alimentària Urbana de Milà entre el 19 i el 21 d’octubre.

Butlletí