Campanya de recollida porta a porta a la Val d’Aran

29/03/2017 - 14:14

Des del dia 13 de febrer i fins acabar la temporada d’esquí, coincidint amb Setmana Santa, el Servei de Gestió de Residus de la Val d’Aran desenvolupa una campanya de recollida porta a porta als grans productors de fracció orgànica de les zones de Naut Aran i de Vielha e Mijaran.

El servei es presta cinc dies a la setmana, de dilluns a divendres amb la participació inicial d’una vintena d’hotels i restaurants de Naut Aran i Vielha, que s’ha anat incrementant amb la participació de més establiments interessats en  incorporar- se a la campanya de recollida selectiva de la fracció orgànica dels seus residus municipals.

Amb les poques setmanes d’implantació del servei s’han recollit més de 5 Tones setmanals de fracció orgànica de bona qualitat.

La campanya s’allargarà fins Setmana Santa, quan acabi la temporada d’esquí

L’èxit d’aquesta campanya no hagués estat possible sense l’interès i bona col·laboració dels grans productors del sector turístic que s’hi han adherit, ha assegurat el conselhèr de Territori del Govèrn d’Aran, Jose Antonio Boya, que ha volgut animar a la resta d’empresaris del sector a participar en futures campanyes.

Aquestes accions singulars de sensibilització mediambiental permeten a la Val d’Aran avançar cap a un nou model de desenvolupament turístic basat en els principis de la sostenibilitat, la diversitat cultural i la responsabilitat social, la qual cosa contribueix al fet que la Val d’Aran sigui una destinació turística basada en el respecte de la seva cultura, el medi ambient i la responsabilitat, tal com acredita el certificat Biosphere.

Les accions dutes a terme durant la campanya, han estat possibles gràcies a l’estreta col·laboració de l’Agència de Residus de Catalunya del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i el Conselh Generau d’Aran a través de les subvencions TES/1770/2016 de foment de la recollida selectiva de la fracció orgànica dels residus municipals.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Notícia

Després d'implantar-la en polígons, s'estendrà a la resta del municipi per a residus orgànics i no reciclables

A la primavera s'inicia a Puigverd d'Agramunt i Ossó

Notícia

La implantació del nou model als equipaments de la ciutat ha començat aquesta setmana i es farà de manera progressiva. Es recolliran sis fraccions diferenciades: envasos, orgànica, paper i cartró, vidre, fracció resta i tèxtil sanitari, que per primera vegada es recollirà de manera separada

Butlletí