Taller Estalvia diners instal·lant energia solar tèrmica

dimarts, 25 abril, 2017 - 19:15 a 21:30
Casa de Cultura de Sant Cugat
Geolocation

L'energia solar tèrmica és la utilització de la radiació solar per, en el cas d'una instal•lació domèstica, l'escalfament d'aigua, destinada a l'ús com aigua calenta sanitària o calefacció.
Amb aquest taller podràs resoldre els principals dubtes que sorgeixen a l’hora de plantejar-se la instal•lació a casa d’aquest tipus d’energia renovable. El temari del taller serà:

-    Com tenir a casa aigua calenta a partir d’energia solar
-    Tipus de captador i normativa
-    Sistemes per aprofitar l’energia del sol
-    Elements i funcionament de la instal•lació
-    Dimensionat: fem quatre càlculs
-    Aprofita els avantatges fiscals a Sant Cugat (50% bonificació de l’IBI durant 5 anys) per posar energia solar tèrmica
 

Taller gratuït. Cal inscripció prèvia a través de Casa de Cultura. Tel. 93 589 13 82  casadecultura@santcugat.cat

Organitzador: 
Oficina Sant Cugat Sostenible
Categories: 
Energia
Renovables

Relacionats

Entrevista

Què és realment una comunitat energètica? Més enllà de compartir unes instal·lacions d’energies renovables? Gil Salvans tècnic de l’agència local d’energia d’Osona, clarifica aquest concepte, com a peça clau en la democratització de l’energia i la transició energètica, i aborda en aquesta entrevista els reptes i els obstacles, principalment la manca de definició de marc legal. Malgrat les barreres tècniques, insisteix que cal valentia política davant els interessos empresarials, i que cal difondre entre la ciutadania que l’autoconsum és viable.

Entrevista

Joan Groizard és enginyer en energia i medi ambient per la Universitat de Cambridge. La seva trajectòria professional acredita un coneixement ampli del sector, així com un compromís amb la transició energètica i la lluita contra el canvi climàtic. Ha estat director general d'Energia i Canvi Climàtic de Govern de les Illes Balears i a finals de 2018 es va incorporar a l'IDAE com a director d'Energies Renovables i Mercat Elèctric. Des de principis de 2020 és director general d'aquest organisme.

Notícia

La concentració, organitzada conjuntament entre l’Associació de Micropobles de Catalunya i la Xarxa per la Sobirania Energètica, ha comptat amb el suport d’Unió de Pagesos i prop d’una cinquantena d’entitats i plataformes d’arreu de Catalunya que defensen una transició energètica democratitzada, municipalitzada, racionalitzada i eficient que respecti la biodiversitat, el paisatge i a la ciutadania del medi urbà i rural.

Butlletí