Més de 60 caixes refugi per a ratpenats i dragons en diferents arbres de Vilafranca

12/04/2017 - 16:56

El passat mes de març es van instal·lar més de 60 caixes refugi per a ratpenats i dragons en arbres, parcs i zones properes als diferents barris de Vilafranca, amb la voluntat de millorar la biodiversitat de la ciutat i afavorir la presència de fauna útil en el control de plagues. La mesura vol millorar la biodiversitat de la ciutat i afavorir la presència de fauna útil en el control de plagues.

També es van instal·lar una desena de caixes per a ocells insectívors. 

Les caixes han estat fetes per alumnes de diferents escoles i instituts de Vilafranca que, durant aquest curs, gràcies a una iniciativa de l'Ajuntament de Vilafranca i amb l'ajuda d'experts naturalistes, les han estat construint. S'han col·locat durant el mes de març, ja que és l'època en què els ratpenats es desperten de la hibernació, deixen els refugis d'hivernada i poden ocupar-les. 

La dieta dels ratpenats són els insectes. En una sola nit, cada ratpenat pot caçar uns 200 mosquits. A més, també tenen efectes beneficiosos pels boscos i per les vinyes, ja que es mengen la papallona de la processionària i la papallona del corc del raïm, entre d'altres insectes. Els quiròpters són un potent insecticida natural i, per aquest motiu, estan protegits. 

Són moltes les espècies d'animals que, com els ratpenats, poden ajudar-nos en el control de plagues de manera ecològica i eficient. Amfibis, rèptils com els dragons, orenetes, pit-roigs, mallerengues i molts d'altres ocells insectívors..., són grans aliats en el manteniment de l'equilibri natural. Cada vegada són més les ciutats que, com Vilafranca, tiren endavant actuacions per a fomentar la seva presència i treballen en la línia de conservar i millorar la biodiversitat del territori, ja que alhora, té repercussions en el benestar i la salut de tothom. 



 

Categories: 
Municipis: 
Alt PenedèsVilafranca del Penedès

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Lleida proposa als seus veïns i veïnes que també poden contribuir de forma important a incrementar la biodiversitat urbana, a estendre i repartir la vida natural per la ciutat i, alhora, a connectar els parcs i grans espais verds de Lleida. 

Article

L’Ajuntament de Reus farà una salt decisiu durant aquest mandat per avançar cap a una ciutat més verda i sostenible. Per això impulsa el pla Reus Respira (R2) amb tres objectius clars: la planificació, la protecció i l’ampliació de l’arbrat de la ciutat.

Article

Alumnes de primària de cinc escoles de Sabadell participen en el projecte pilot Sortim a la Natura amb l'objectiu que els estudiants assoleixin un aprenentatge integral en contacte amb el medi natural.

Butlletí