Mollet estrena una comissaria de policia més sostenible

03/05/2017 - 07:50

La Comissaria de la Policia Municipal de Mollet del Vallès es trasllada de l'avinguda Jaume I a un edifici més eficient, sostenible i modern. Un dels aspectes més destacats de l'edifici és el criteri de sostenibilitat que s'ha fet servir per elaborar el projecte, ja que s'estalviaran 19 tones anuals d'emissions de CO2.  

El nou espai té una superfície de gairebé 2.000 metres quadrats repartits en tres plantes i s'ha concebut per donar un millor servei personalitzat a la ciutadania. 

L'edifici ha estat dissenyat per l'equip d'arquitectes Taller 9, format per Oriol Cosidó i Irene Marzo, i ha costat  2,5 milions d'euros. La Diputació de Barcelona ha finançat una part de les obres amb 500.000 euros.

L'immoble es presenta com un volum de formes rectangulars de tres plantes de gairebé 2.000 metres quadrats, mil més que l'antiga comissaria de l'avinguda Jaume I. Les façanes tenen un doble tancament i volen transmetre una imatge amable i oberta. I és que, segons ha explicat l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, "l'objectiu principal és el de proximitat amb la ciutadania".

Un edifici ECO

La comissaria té tres plantes: a la baixa hi ha l'aparcament, les dependències tècniques i l'accés del personal; a la primera planta hi ha l'atenció al públic, les àrees tècnico-administratives i la zona de personal i a la segona planta hi ha les oficines de l'equipament. 

Un dels aspectes més destacats de l'edifici és el criteri de sostenibilitat que s'ha fet servir per elaborar el projecte, ja que s'estalviaran 19 tones anuals d'emissions de CO2.  Això, gràcies a les plaques solars tèrmiques, que generen aigua calenta. A més, una part de la coberta és vegetal i compta amb una capa de terra que permet tenir un millor comportament tèrmic i aprofitar l'aigua de la pluja.  

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalMollet del Vallès

Relacionats

Article

Geoblau dinamitza aquest hort comunitari i ensenya a les entitats i a les persones que s'hi apropen a cuidar-lo i a fer-lo reeixir

Article

Granollers participa en el projecte de Bioenergia per al desenvolupament local: xarxes de calor de biomassa. La construcció de les xarxes de calor de biomassa permetran substituir les antigues calderes de gas natural per calderes de biomassa. Les calderes seran d'última generació i el màxim d’eficients.

Notícia

L’Ajuntament de Caldes de Montbui ha establert un període de proves per fer més eficient l’enllumenat públic a través del sistema de telegestió que, un cop superat, procedeix a la seva implantació

Butlletí