Solsona i Olius implantaran el sistema de recollida de residus porta a porta

Font: Regió 7 i Segre

05/05/2017 - 14:46

L'Ajuntament de Solsona ha encarregat un estudi de viabilitat per a la implantació del sistema de recollida selectiva de residus porta a porta al municipi i  també previst que aviat s'implanti a la urbanització del Pi de Sant Just, que pertany a Olius.

L'alcalde de Solsona, David Rodríguez, ha valorat recentment el porta a porta com un projecte «necessari» per a la ciutat per desenvolupar aquest mandat. Per a Rodríguez, la implantació del nou sistema serà un «procés dur» i «caldrà demanar molta paciència a la ciutadania». L'estudi ha d'aclarir encara, però, com pot aplicar-se el sistema i quina viabilitat tindrà. 

«Caldrà plantejar, per exemple, quina és la solució per a una zona com el Vinyet de Solsona», ha mostrat prudència el batlle, en espera dels resultats de l'informe. 

Les conclusions de l'estudi es donaran a conèixer públicament els propers mesos. «S'han de veure moltes coses, encara, però tot indica que hem d'anar cap aquí, cap al porta a porta», ha subratllat l'alcalde solsoní. La intenció de l'Ajuntament de Solsona és, de fet, «explicar molt bé el procés», quan se'n sàpiguen els detalls, ha dit Rodríguez. 

A la pràctica, el nou sistema ha de suposar que els contenidors actuals, fins i tot els soterrats que van instal·lar-se el 2004 al nucli antic, quedin sense ús. «Estan amortitzats», ha considerat també David Rodríguez. 

En municipis en què es practica el porta a porta, l'índex de reciclatge arriba a més del 70%. A Solsona, la recollida selectiva amb el sistema de contenidors tradicional implica sobre el 35,65% del total de residus, segons les darreres dades fetes públiques. La recollida selectiva porta a porta consisteix a deixar els residus, separats segons les fraccions de reciclatge, en un punt de recollida davant de casa. S'hi estableix un calendari de recollida que marca als ciutadans quin tipus de deixalles cal deixar cada dia. 

Olius també hi aposta

Al Solsonès, el porta a porta s'aplica a Sant Llorenç de Morunys des del 2012, i està previst que aviat s'implanti a la urbanització del Pi de Sant Just, que pertany a Olius. Davant la possibilitat que els municipis més grans de la comarca optin tots pel porta a porta, Albert Bajona, conseller comarcal de Medi Ambient, va anunciar el mes de març passat que el Solsonès rebrà el 2018 uns 100.000 euros de l'Agència de Residus de Catalunya per establir un nou model de recollida de brossa. El Solsonès és la quarta comarca de la província de Lleida amb municipis que opten pel porta a porta.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El proper 25 de maig començarà a funcionar el nou model de recollida de residus a Calaf. Un cop realitzats tots els passos previs per part de l'Ajuntament, es farà efectiva la implantació del sistema porta a porta. Prèviament, durant el mes de maig, s'intensificaran les accions de comunicació per tal de fer arribar a tota la població la informació i el material necessari per realitzar la correcta gestió dels residus.

Notícia

Força participació i poques incidències en la primera nit de recollida de residus porta a porta al Vendrell. El veïnat dels nuclis de Sant Vicenç de Calders, el Nou Vendrell i Torreblanca s’han estrenat en aquest nou sistema que és només el començament d’un pla per a millorar en matèria de reciclatge. En aquest sentit, la regidoria de Recollida de Residus i de Medi Ambient anuncia que amplia de un a tres dies la recollida de poda a tot el municipi.

Notícia

L'Ajuntament de Cubelles i la Mancomunitat Penedès - Garraf acorden la implantació del nou sistema de recollida de la brossa per a finals del 2021. L'entesa, que també inclou les obres de remodelació de la deixalleria per al primer trimestre de l'any vinent, recull la combinació del porta a porta amb contenidors de targetes intel·ligents

Butlletí