Súria preveu implantar la recollida de residus porta a porta a final d'aquest any

Font: Regió 7

05/05/2017 - 14:56

Dipòsit controlat de residus de Bufalvent, a Manresa /Salvador redó

L'Ajuntament de Súria té la intenció de tirar endavant la implantació del sistema de recollida de residus porta a porta aquest 2017, probablement a final d'any. A hores d'ara s'està elaborant la proposta d'implantació d'aquest model, que el consistori preveu presentar a les entitats veïnals de la vila en diverses xerrades abans de la seva posada en marxa.

El municipi se suma a Santpedor, Artés i Santa Maria d'Oló, on ja s'aplica el sistema, i a Navarcles, que preveu posar-lo en marxa enguany.

La implantació del sistema porta a porta a Súria compta amb l'assessorament de la Mancomunitat Intermunicipal del Cardener i, segons apunten des del consistori, es tindrà present «l'experiència d'altres municipis propers que ja l'apliquen». El canvi en la recollida d'escombraries, diuen, «respon a les exigències de les directives comunitàries per a la reducció dels residus de rebuig, amb l'objectiu d'assegurar la viabilitat dels abocadors públics controlats».

L'Agència de Residus de Catalunya ha aprovat recentment una subvenció destinada a l'Ajuntament de Súria, que té com a finalitat contribuir a la implantació d'aquest sistema de recollida de residus, que també ha de permetre augmentar considerablement els índexs de reciclatge del municipi. Abans de la seva posada en marxa l'Ajuntament de Súria ha anunciat que farà una campanya informativa entre els veïns sobre el funcionament del nou model de recollida.

Actualment, el sistema de recollida de la brossa porta a porta al Bages està implantat als municipis de Santpedor i Artés, i a la comarca del Moianès també s'utilitza a Santa Maria d'Oló. Igual que Súria, Navarcles preveu posar-lo en marxa aquest any després que el consistori aprovés, a final de l'any passat, el plec de clàusules per a la contractació del servei. Monistrol de Calders, que inicialment també preveia implantar-lo aquest any, finalment va congelar el projecte perquè el govern municipal vol més temps per fer conscienciació.

L'Ajuntament de Súria programa set xerrades per implantar el porta a porta

Es portaran als diferents sectors del poble aquest maig i fins el 2 de juny. L'Ajuntament de Súria farà sessions informatives als barris de la vila en les properes setmanes per tal d'informar sobre la implantació del sistema de recollida porta a porta i ja n'ha establert un calendari. En concret, se'n faran els dies 9 de maig (Sant Jaume), 14 (Poble Vell), 17 (Fusteret), 18 (Santa Maria i Bellavista), 19 (Salipota), 26 (centre urbà) i 2 de juny (Joncarets). 

Aquestes sessions serviran per donar detalls sobre aquesta iniciativa i recollir opinions que serveixin per millorar el projecte. Les xerrades formen part de la campanya de difusió que l'Ajuntament desenvoluparà enguany entre la ciutadania, les empreses, els comerços i les entitats de la vila per explicar els canvis que comportarà la seva posada en marxa. 

L'Ajuntament també portarà a terme altres sessions informatives sobre la implantació del sistema porta a porta entre les empreses, els comerços, els nuclis disseminats i les masies de la vila, en dates que es fixaran posteriorment. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

La implantació del nou model als equipaments de la ciutat ha començat aquesta setmana i es farà de manera progressiva. Es recolliran sis fraccions diferenciades: envasos, orgànica, paper i cartró, vidre, fracció resta i tèxtil sanitari, que per primera vegada es recollirà de manera separada

Notícia

Es tracta del primer pas per a la implantació d’un nou model que inclourà també la recollida de les deixalles domèstiques a través de contenidors intel·ligents. El canvi s’emmarca en la lluita contra el canvi climàtic, en la promoció de l’economia circular i en el compliment de la normativa europea. La campanya que acompanyarà el desplegament té l’objectiu de positivitzar el fet de reciclar, fent que la ciutadania se senti partícip del canvi per ajudar a fer de Manresa una ciutat pionera en l’acció contra l’emergència climàtica

Notícia

Les dades del 2023 del Consorci del Bages per a la gestió de residus apunten una bona progressió de la gestió de residus en els municipis consorciats (Bages i part del Moianès)

Butlletí