La Segarra ampliarà el servei de recollida selectiva porta a porta a tota la comarca

Font: SegarraTV

05/05/2017 - 15:13

Segons el president del consell comarcal, no és just que els impostos d’escombraries que paguen els veïns de la comarca, surtin dels índex de penalització i bonificació del reciclatge que es fa als 4 nuclis més grans de la Segarra.

El Consell Comarcal de la Segarra projecta ampliar la recollida de residus porta a porta als 21 municipis de la comarca.

Actualment la recollida selectiva només es du a terme a Cervera, Guissona, Sant Guim de Freixenet i Torà, pobles que sumen més del 80% de la població i que marquen quina és la taxa de residus de la comarca a partir de la bon o mal reciclatge que en fan; un fet que no és correcte pel president del Consell Comarcal ja que repercuteix beneficiosament als pobles que no reciclen.

uan entri en vigor la recollida selectiva a tota la comarca, no es farà diàriament, sinó només un cop a la setmana on es recollirà el rebuig i s’analitzaran els residus per detectar si s’hi ha tirat altres deixalles. Una de les propostes que es planteja des del Consell Comarcal és la d’implantar un xip a cada un dels cubells d’escombraries dels veïns de la comarca per tal que la bonificació de bon reciclatge es reverteixi de forma individual, depenent de com es fa a cada casa.

La Segarra va ser, l’any 2002, una de les primeres comarques catalanes a implementar el sistema porta a porta i és actualment una de les que registra un millor índex de reciclatge de la província.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El proper 25 de maig començarà a funcionar el nou model de recollida de residus a Calaf. Un cop realitzats tots els passos previs per part de l'Ajuntament, es farà efectiva la implantació del sistema porta a porta. Prèviament, durant el mes de maig, s'intensificaran les accions de comunicació per tal de fer arribar a tota la població la informació i el material necessari per realitzar la correcta gestió dels residus.

Notícia

Força participació i poques incidències en la primera nit de recollida de residus porta a porta al Vendrell. El veïnat dels nuclis de Sant Vicenç de Calders, el Nou Vendrell i Torreblanca s’han estrenat en aquest nou sistema que és només el començament d’un pla per a millorar en matèria de reciclatge. En aquest sentit, la regidoria de Recollida de Residus i de Medi Ambient anuncia que amplia de un a tres dies la recollida de poda a tot el municipi.

Notícia

L'Ajuntament de Cubelles i la Mancomunitat Penedès - Garraf acorden la implantació del nou sistema de recollida de la brossa per a finals del 2021. L'entesa, que també inclou les obres de remodelació de la deixalleria per al primer trimestre de l'any vinent, recull la combinació del porta a porta amb contenidors de targetes intel·ligents

Butlletí