Tercera temporada del projecte d’horts socials i inclusius a Cervera

Font: SegarraTv

05/05/2017 - 15:17

El projecte d’horts socials a Cervera va néixer l’any 2015 amb l’objectiu de treballar en la millora de la qualitat de vida de les persones participants, donant-los l’oportunitat de produir i consumir els seus propis aliments.

La participació als horts socials és una garantia en la millora de l’estat d’ànim i de l’autoestima de les persones, i es considera, doncs, com una opció terapèutica, educativa i ambiental.

En aquest moment hi ha tres horts actius en els quals participen una desena de persones, tot i que encara queden places per si algú hi està interessat i vol participar-hi, ja sigui una persona particular o alguna entitat que vulgui fer un projecte de caire social.

Hi participen tres voluntaris que, a través dels seus coneixements en el cultiu, donen eines i suport a les persones participants. Hi ha interès a fer créixer aquest equip amb persones que tinguin petites nocions de cultiu i empatia amb els participants.


 

Categories: 
Municipis: 
SegarraCervera
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Geoblau dinamitza aquest hort comunitari i ensenya a les entitats i a les persones que s'hi apropen a cuidar-lo i a fer-lo reeixir

Acte
03/10/2020 - 00:00
Reportatge
Els horts comunitaris reforcen el companyerisme i les activitats compartides. En aquesta foto es pot observar el treball en un bancal. Crèdit: Anna Àvila.

Els horts comunitaris reforcen el companyerisme i les activitats compartides. En aquesta foto es pot observar el treball en un bancal. Crèdit: Anna Àvila.

Les persones necessitem trobar vies alternatives de consum i de vida, i tenir més i millor accés al verd. Aquesta és la lliçó apresa després d’una pandèmia mundial vinculada a la globalització i la destrucció de la natura que se suma a la situació actual de crisi climàtica. Una opció interessant per donar-hi resposta des de  les ciutats són els horts urbans, espais multifuncionals que proporcionen un abastiment més sostenible alhora que obren tot un ventall de vincles amb el medi ambient, la comunitat i l’aprenentatge.

Butlletí