Congrés per establir un full de ruta per a l'Horta de Lleida

Font: Paeria de Lleida, TV3, Hola Lleida

25/05/2017 - 09:22

 

 

Més de 150 participants debaten sobre el futur de l’Horta de Lleida

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha posat en valor l’Horta de Lleida remarcant que és un dels signes d’identitat de la ciutat, juntament amb la Seu Vella i el riu Segre. L’alcalde ha fet aquestes manifestacions aquest dissabte en presidir la cloenda del 1r Congrés de l’Horta, que s’ha celebrat a la Llotja, on més de 150 participants han debatut sobre les mancances, debilitats, fortaleses i oportunitats de l’Horta, tot plantejant una sèrie de propostes, perquè es tinguin en compte a l’hora de redactar la futura ordenança municipal sobre aquesta zona de Lleida.

L’alcalde, després d’assenyalar la sensibilitat del Govern municipal per abordar la problemàtica de l’Horta, amb les mesures preses aquesta legislatura, ha exposat la dimensió humana, territorial, productiva i identitària que ha prevalgut entre els congressistes en plantejar les propostes per millorar i optimitzar infraestructures i serveis, per afavorir l’increment de les rendes generades per les explotacions agràries o per aconseguir un espai de qualitat, integrat en el territori i en harmonia el medi natural i els seus valors paisatgístics. Ros ha manifestat el compromís de la corporació municipal en tirar endavant amb les indicacions que han sorgit d’aquest primer congrés, que confia tingui continuïtat en molts altres.

El tinent d’alcalde i regidor de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha agraït als participants el treball desenvolupat en el congrés i el to desenvolupat, en el qual s’ha posat en evidència l’absoluta convivència entre partits, sindicats, organitzacions empresarials i grups municipals, quan s’ha hagut d’abordar els problemes de l’Horta. “Aquesta és la feina que hem de fer –ha dit-, perquè el lideratge de l’Horta no és el lideratge de l’equip de Govern, sinó un lideratge compartit amb tots vosaltres. I és que la feina d’avui, no s’acaba aquí. Avui hem fet un salt qualitatiu, que confio donarà resultat, però avui, només hem assentat les bases perquè això sigui possible”.

El president de la Comissió Municipal de l’Horta, Joan Queralt, ha estat l’encarregat de resumir les principals propostes i aportacions del 1r Congrés de l’Horta. En l’àmbit productiu, les mesures que es proposen són la necessitat d’incorporar nous agricultors, la voluntat de creat una marca Horta de Lleida i la de mobilitzar i posar en servei finques abandonades. En l’àrea de les infraestructures, s’ha plantejat ordenar i jerarquitzar la xarxa de camins, millorar les telecomunicacions i regularitzar les construccions. Dins de l’àmbit territoris i valors no agraris, els congressistes han demanat potenciar el turisme i la relació amb la ciutat i recuperar els espais d’interès cultural i de memòria històrica.



Municipis: 
Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Article

El municipi de la Noguera és un dels primers de Catalunya que subministra llum als veïns amb plaques solars públiques

Article

La Paeria ha posat en marxa el programa “Stop Emergència Climàtica: Estalviar per ajudar”, una iniciativa dirigida als centres escolars de Lleida, per aprendre a estalviar energia i recursos, reflexionar sobre els estils de vida insostenibles, i fomentar l’empatia i la cura mútua, especialment cap a les persones més vulnerables de la nostra ciutat.

Notícia

La Paeria ha constituït avui el grup tècnic de treball per a impulsar l’Estratègia de l’Energia de Lleida per a complir amb els compromisos de reducció d’emissions per a mitigar el canvi climàtic, que comptarà amb la coordinació de la catedràtica de l’Escola Politècnica Superior de la Universitat de Lleida, Luisa F. Cabeza.

Butlletí