Sant Julià de Vilatorta canviarà el sistema de recollida de residus i farà porta a porta

31/05/2017 - 10:40

El dijous 11 de maig l'Ajuntament i l'empresa Recollida de Residus d'Osona (RRO) del Consell Comarcal van exposar l'estudi de viabilitat de l'actual sistema de residus. En la reunió oberta amb tot el veïnat, on van assistir unes 60 persones, es va exposar que calia augmentar molt el reciclatge de residus per fer el sistema de recollida sostenible i no haver d'augmentar l'actual taxa, una de les més elevades de la comarca.

En la reunió, Joan Carles Rodríguez, alcalde de la població, i Lluís Solanas, regidor de Medi Ambient, van explicar que, a més, calia fer una aposta perquè tot el municipi reciclés molt més les deixalles, per lluitar contra el canvi climàtic i ser més sostenibles. Montse Bosch, gerent de l'empresa RRO, va explicar l'actual problemàtica del sistema de recollida de residus. També es van explicar els resultats de l'estudi encarregat als estudiants de la Universitat de Vic.

Es va fer la proposta de canviar de sistema i de fer porta a porta, quelcom que l'alcalde va destacar i agrair que tenia el vist-i-plau de tots els regidors que formen el Ple del nostre Ajuntament. Va explicar que aquest és un fet important, perquè caldrà que tot el municipi (Ajuntament i veïns) vagi a la una per aplicar el canvi de sistema.

Els veïns van exposar les seves preocupacions, com el fet que no pugi l'actual taxa o la problemàtica dels abocaments incontrolats en els actuals contenidors.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

Abandonar deixalles a la via pública o en espais no habilitats serà sancionat amb 750 euros de multa i, addicionalment, el cost de l'operatiu per identificar la persona infractora

Article

Nou de cada deu veïns participen en el balanç del primer any des de la implantació de la recollida selectiva porta a porta a Manlleu.

Article

Vuit, dels 13 pobles que formen la Mancomunitat La Plana, comptaran amb el nou sistema de recollida amb cubells amb xip a finals d’any per poder estar preparats per pagar una “taxa justa”.

Butlletí