Les administracions catalanes es troben per seguir coordinant l'acció climàtica en eficiència energètica i renovables

Font: Diputació de Barcelona i Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

02/06/2017 - 12:45

El mateix dia que es posava en dubte la política internacional sobre canvi climàtic, els diversos nivells de les administracions públiques catalanes es reunien en el marc del Club del Pacte d’Alcaldes de Catalunya en una jornada política de coordinació i intercanvi d'informació entre administracions i agents privats en àmbits d'eficiència energètica i energies renovables com la biomassa.

La jornada ha estat inaugurada pel diputat d’Espais Naturals i Medi Ambient i president de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Valentí Junyent; i ha comptat amb representants de les quatre diputacions catalanes, AMB, ICAEN, Ajuntaments com el de Barcelona, Generalitat de Catalunya i agents privats. els quals segueixen treballant a favor de l'eficiència energètica i les energies renovables per lluitar contra el canvi climàtic.

Les diverses administracions supramunicipals han compartit informació sobre el destí dels fons FEDER aprovats per part de la Generalitat de Catalunya.

En la jornada també s’ha presentat el projecte SHERPA, sobre eficiència energètica i rehabilitació d’edificis públics, i el distintiu Cel Nocturn de Qualitat i suport a la prevenció de la contaminació lumínica. La jornada també ha acollit una trobada d’entitats del sector privat del  Clúster de biomassa de Catalunya i del Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya (CEEC).

En la seva intervenció, el diputat Valentí Junyent, ha expressat la seva satisfacció per l’adhesió de la Diputació de Barcelona al Clúster de la Biomassa de Catalunya, expressant que «des de la corporació hem detectat la voluntat de tots de complir uns objectius comuns i afegir valor a les nostres accions a través de l’eficiència energètica i l'aprofitament de les noves oportunitats que té la biomassa en l’àmbit municipal».

Junyent també ha ressaltat la relació amb el Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya ja és antiga, amb qui la diputació comparteix els mateixos objectius d’impulsar i promocionar productes i serveis relacionats amb l'eficiència energètica en els edificis, la mobilitat i els serveis públics.

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat és una associació de municipis compromesos amb el medi ambient per avançar cap a un desenvolupament sostenible. Creada el 16 de juliol de 1997 a Manresa,  actualment constitueix una plataforma de cooperació i intercanvi on els municipis troben un marc adequat per discutir els seus problemes, les seves inquietuds, les seves necessitats, les seves experiències, i promoure i dur a terme projectes d'interès comú.

Documentació de la jornada.


 

Municipis: 
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

 La Marató de l’Ajuntament de Barcelona és una campanya de sensibilització i bones pràctiques pel que fa a l’ús i el consum d’energia i aigua. En aquesta edició, al voltant de 80 equipaments municipals hi participen amb l’objectiu de reduir durant quatre setmanes els seus consums, així com desenvolupar accions per sensibilitzar a treballadors/es i usuaris/es en la necessitat de lluitar contra el canvi climàtic. Enguany l’estalvi econòmic aconseguit es destinarà al Banc del Moviment.

Article

La nova estratègia per a la distribució urbana de mercaderies 2030 (EDUM 2030) s’orienta a potenciar el comerç i reduir l’impacte en el medi ambient, l’ocupació de l’espai públic i la sinistralitat. Es treballa per adaptar-la a la transformació urbanística de la ciutat i al canvi d’hàbits de consum de la ciutadania.

Notícia

TMB contracta a Endesa X - Dominion la construcció dels carregadors utraràpids de l’H12 i la V15 i el manteniment de la infraestructura durant cinc anys per 4,6 milions d’euros

Butlletí