50 voluntaris retiren 90 quilos de deixalles del fons marí i la platja de la Nova Icària

Font: betevé.cat

05/06/2017 - 15:37

 

Amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient, una cinquantena de voluntaris han participat en una acció de neteja del fons marí i la platja de la Nova Icària. S'ha actuat, sobretot, en una zona d'algues situada entre 30 i 50 metres de la línia de platja, on s'enganxen les deixalles, i entre les troballes ha aparegut alguna sorpresa desagradable.

En només dues hores, els voluntaris han aconseguit retirar fins a 90 quilos de deixalles i residus. És el balanç de la primera jornada per netejar el litoral barceloní organitzada per Turisme de Barcelona. Entre el material recollit, plàstics, algues, fulles i, fins i tot, una rata morta.

Dídac Costa, el primer navegant català que ha completat la regata Vendée Globe en solitari i sense escales, ha apadrinat aquesta acció oberta a tots els ciutadans, en què s'han implicat també alguns turistes.

Neteja per equips

Els voluntaris s'han organitzat en tres grups que han actuat per zones: la sorra, la vora del mar i el fons marí fins a una fondària de sis metres. Per estimular la recollida de deixalles s'ha organitzat una competició per equips. Els guanyadors han extret 20 quilos de residus.

Aquesta iniciativa se suma a altres jornades de neteja el litoral barceloní, com per exemple, les que protagonitzen voluntaris de la Guàrdia Urbana.


 

Municipis: 

Relacionats

Acte
05/05/2022 - 09:00
Institut d'Estudis Catalans
Article
 

Més de 600 alumnes de 12 centres educatius de la ciutat han visitat el riu Llobregat en el marc de la celebració del Dia de l’Aigua. L’activitat s’emmarca en les accions que desenvolupen les escoles i instituts que formen part de la xarxa L’H Escoles Sostenible i el Padrins del Riu.

Butlletí