Sant Cugat estrena els primers dos Punt Bici del RACC, estacions d’autoreparació de bicicletes, de tot Catalunya

05/06/2017 - 15:55

Situats a les places Lluís Millet i del Rotary, estan equipades per a petites reparacions i tasques de manteniment d’ús lliure i gratuït.

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, i el president del Racc, Josep Mateu, han inaugurat aquest matí el primer Punt Bici, situat a la cèntrica plaça de Lluís Millet. El municipi també compta des d’avui amb un altre Punt Bici a la plaça Rotary, just a l’inici del camí de Can Borrell, via d’accés al Parc de Collserola. L’Ajuntament de Sant Cugat ha estat pioner en adherir-se a aquesta iniciativa, d’acord amb la seva aposta per la mobilitat sostenible, per promoure l’ús de la bicicleta i la intermodalitat en l’ús dels transports.

Els Punt Bici són d’ús lliure i gratuït i estan equipats amb les eines necessàries perquè els usuaris puguin fer petites reparacions i tasques de manteniment a les seves bicicletes, com inflar les rodes, collar cargols, ajustar els frens, reparar una punxada o canviar les rodes. A més s’ha habilitat la pàgina web www.racc.cat/puntbici on s’explica pas a pas com fer les reparacions més freqüents.

Els Punt Bici s’ubiquen en punts estratègics de les ciutats on hi ha un alt volum de trànsit de vianants, bicicletes i altres mitjans de transport públic, i tenen l’objectiu de facilitar la mobilitat ciclista i incentivar l’ús d’aquest vehicle. El RACC preveu desenvolupar una xarxa de Punts Bici a tot l’entorn de Barcelona i ja està en contacte amb diversos municipis que hi han mostrat interès.

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat que “la intermodalitat és una tendència clara en la mobilitat del futur. A Sant Cugat hem fet, fa temps, una aposta clara per la mobilitat sostenible. Som ciutat verda amb un entorn urbà de qualitat i això passa per una mobilitat sostenible on la el foment de la bicicleta és clara: volem doblar el número de quilòmetres de carrils bici, tenim una xarxa d’aparcaments segurs i ara hi sumem aquests punts d’autoreparació”.

El desplegament de la xarxa de Punts Bici és una iniciativa impulsada des del Laboratori de Serveis a la Mobilitat del RACC, la nova àrea d’innovació que investiga i dissenya serveis relacionats amb la nova mobilitat.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

És fruit del conveni signat el febrer de 2022 amb l'entitat sense ànim de lucre.

Notícia

El Ple de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès ha donat llum verda al Pla estratègic per fomentar la mobilitat elèctrica. La previsió és que el parc de vehicles elèctrics i híbrids endollables creixi un 260% fins a l’any 2028.

Article

L’acord, impulsat per la cooperativa i acordat amb Promusa, permet a Som Mobilitat disposar d’un espai de lloguer i un punt de càrrega a l’aparcament del Monestir, on es troba el vehicle que utilitzen els socis i sòcies.

Butlletí