Alumnes de les tres escoles d’educació primària fan un itinerari energètic, dins del programa Escoles Verdes

05/06/2017 - 16:05

L’itinerari va ser preparat i realitzat per alumnat i professorat dels cicles mitjà i superior, amb l’objectiu d’estudiar els diferents tipus d’energia produïda i transformada a Súria.

Alumnes de les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac-Súria han participat en un itinerari per diferent fonts d’energia del nucli urbà i del seu entorn, dins del programa Escoles Verdes. El títol general de les activitats del programa per a aquest curs 2016-17 és ’L’energia que mou Súria’.

El recorregut constava de set parades: estació d’autobusos, transformador elèctric de la plaça de Sant Joan, pavelló municipal d’esports, salt d’aigua, estació de regulació del gas natural, empresa Remosa i gasolinera de l’entrada sud de la vila. Cadascun d’aquests punts de producció o transformació energètica comptava amb una fitxa per tal de descriure’n el funcionament, el tipus d’energia que utilitza i les seves utilitats.

L’alumnat d’educació infantil i cicle inicial també participa aquest curs 2016-17 en el programa Escoles Verdes amb l’activitat ’Les maletes de l’energia’. Cada escola ha elaborat dues maletes amb fitxes i material escolar per poder experimentar amb diferents tipus d’energia: mecànica, eòlica, hidràulica, magnètica i elèctrica.

Les escoles Francesc Macià, Mare de Déu de Montserrat i Fedac-Súria formen part del programa Escoles Verdes des del curs 2003-04. L’any 2009 van obtenir el premi Escoles Verdes, atorgat per la Generalitat dins dels Premis Medi Ambient.

 La presència dels tres centres suriencs en aquesta iniciativa d’àmbit català compta amb el suport de les àrees de Medi Ambient i d’Ensenyament de l’Ajuntament de Súria.


 

Municipis: 
BagesSúria

Relacionats

Notícia
Sessió plenària del Consell Municipal de Medi Ambient.Autor: Servei de comunicació de l'Ajuntament de Súria

Sessió plenària del Consell Municipal de Medi Ambient. Autor: Servei de comunicació de l'Ajuntament de Súria

L'Ajuntament de Súria impulsarà un programa d’educació ambiental per millorar el medi ambient del municipi a través de la formació i la sensibilització, amb les aportacions d’associacions, entitats, centres educatius i persones interessades.

Article

L’Ajuntament de Manresa, amb el suport de la Diputació de Barcelona i els centres educatius de la ciutat, ha engegat un projecte per tal que l’alumnat d’ESO de la ciutat identifiqui els rius d’orenetes, falciots i ballesters que nien als edificis de la ciutat i en facilitin la protecció municipal. El projecte, que començarà amb una prova pilot a la Salle de Manresa, té l’objectiu de conservar la biodiversitat urbana de Manresa i fomentar la conscienciació de l’alumnat sobre la importància de preservar-la, ja que és un patrimoni cada cop més valorat pels seus beneficis ambientals i socials.

Article

L’Ajuntament del Prat de Llobregat organitza una formació, en el marc de la Xarxa ‘Al Prat, escoles més sostenibles’, dirigida als docents cada curs escolar. Aquest curs 21/22 es treballa la metodologia de la indagació científica amb continguts ambientals.

Butlletí