Riudellots de la Selva es prepara per la implantació del porta a porta

Font: Consell comarcal de la Selva i ElPuntAvui.cat

07/07/2017 - 08:47

Foto: Quim Puig

En el marc de la campanya comarcal Parlem de Residus, el Consell de la Selva i l’empresa de serveis mediambientals NORA, S.A. han informat els diversos col·lectius de la població de Riudellots de la Selva sobre la implantació de la recollida porta a porta.

Durant tota la setmana la població d’aquest municipi ha pogut conèixer els canvis que hi haurà pròximament en el model de recollida de residus de cara a finals d’any.

Així, l’Ajuntament riudellotenc ha organitzat diverses sessions informatives que han consistit a exposar com es desenvoluparà la implantació de la recollida porta a porta als treballadors de la corporació municipal. També hi hagut sessions dirigides a la població en general, als comerços del municipi, i a les empreses del polígon industrial. El consistori de Riudellots de la Selva vol que es recicli més i millor, si bé és cert que Riudellots és un dels municipis que recicla més de la comarca de la Selva. 

Des de l’Ajuntament, tal com assenyala la seva regidora de Medi Ambient, Carme Camps, quan es parla de reciclatge es fa referència a la protecció del medi ambient. Ara, però, cal afegir-hi un altre motiu i és l’econòmic ja el govern català carrega amb un cànon mediambiental els residus que van a parar sense separar als abocadors i, per això, a Catalunya no reciclar és i serà cada cop més car, ha assenyalat Camps. Per això, des de l’Ajuntament, juntament amb el Consell Comarcal de la Selva, impulsora de la campanya, es vol superar la conscienciació mediambiental de tot el poble.

El conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal de la Selva, Josep Roquet, ha assenyalat: “És una fita difícil d’assumir per un ajuntament ja que depèn de la voluntat de cada llar; i això és competència única de les persones que hi viuen”. Ara bé, tal com ha dit el mateix conseller, vetllar per l’economia del poble i establir les mesures necessàries per contenir-les sí que és una competència directa de tota la corporació municipal.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament de Riudellots de la Selva, al igual que d’altres consistoris selvatans que també duran a terme aquestes xerrades, s’ha vist la necessitat de voler informar més i millor de la problemàtica que envolta la gestió dels residus de la necessitat extrema que totes les llars ens posem a reciclar i dels nous models de recollida que més propicien que tothom hi participi. En les sessions que s’han fet a Riudellots l’afluència de veïns ha estat molt bona i s’ha arribat al centenar de persones en cada una d’elles.

En el marc d’aquesta campanya, el Consell comarcal de la Selva ha organitzat altres activitats a d'altres municipis, com la visita a la deixalleria municipal de Sils, que van fer els alumnes de l’institut d’aquesta població; o la visita que han fet els alumnes de l’institut de Riells i Viabrea al Parc Mediambiental. Les activitats d’aquest mes de juny finalitzaran amb una activitat a l’Escola Montseny. En concret es farà una gimcana del reciclatge, que es durà a terme el dimarts 20 de juny, en què els alumnes aprendran a reciclar jugant. Així mateix, els més grans podran aprendre visitant les parades de la gimcana que hi haurà repartides al centre del poble durant tot el matí i a la sortida escolar.

El porta a porta arribarà a Riudellots al novembre

L’Ajuntament de Riudellots de la Selva canviarà el model de recollida i instaurà el porta a porta a partir del dilluns 27 de novembre. Aquesta és la data prevista perquè els veïns treguin al carrer cada dia una cosa diferent, incloent-hi el vidre. D’aquesta manera, la voluntat del consistori és que no hi hagi cap contenidor a la via pública.

A Riudellots tenen un percentatge d’un 36% en reciclatge, un dels més elevats de la comarca, i confien arribar a un mínim d’un 75% amb el porta a porta. Nora, l’empresa en què participen el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Blanes, continuarà responsabilitzant-se de la recollida a Riudellots, amb el canvi. El nou sistema fa apujar el cost al començament, però l’estalvi progressiu que hi ha en el cànon ambiental –els diners per dur residus a l’abocador– ho fan més rendible.

El porta a porta inclourà el plàstic, el paper i el cartró, el rebuig, l’orgànica i el vidre. El sistema s’estendrà al nucli urbà i a les urbanitzacions de Can Jordi, Mas Joals i el sector Ponent. Les masies i els disseminats disposaran d’una clau –amb acreditació prèvia– per anar a deixar les deixalles a les quatre àrees tancades previstes. Els veïns que tinguin gespa o arbrat a casa podran disposar d’un contenidor de restes vegetals.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

A partir del 2026 l’import variarà en funció de les dades de participació de cada habitatge en el «Porta a Porta».

Notícia

Coincidint amb els dos primers anys des de la seva implementació, l’Ajuntament dels Hostalets de Pierola ha iniciat una campanya informativa i de participació per tal de compartir amb els veïns i veïnes els resultats del model de recollida de residus porta a porta i optimitzar el servei.

Notícia

Els primers resultats de la recollida de brossa porta a porta parcial (per a les fraccions d’orgànica i de rebuig) a l’Urgell estan donant uns resultats exitosos.

Butlletí