Durant el juliol, un grup de 20 nois i noies han participat a la cinquena edició d’aquesta proposta estiuenca de treball i oci de Calldetenes. Després de tres setmanes, el projecte ha arribat al final amb l’acte de cloenda i la presentació dels treballs realitzats a les famílies i als veïns i veïnes de Calldetenes.
El divendres 21 de juliol al vespre, els joves del Voluntariat Ambiental han presentat els treballs realitzats a l'acte de cloenda del projecte 2017. A les 7 del vespre, es va sortir des de la plaça Onze de Setembre i es van recórrer alguns dels espais i punts on s'ha treballat, mentre els propis joves explicaven les tasques realitzades durant aquestes tres setmanes.
Després de rebre el diploma i la carta de recomanació de mans de l’alcalde i del regidor de Joventut, es va tancar l’acte amb un piscolabis al parc de les Adoberies. També es va agrair a la brigada municipal i als tècnics, tot l'esforç invertit en el projecte i en especial a la Joanna Barrot, en el seu últim dia.
En aquesta cinquena edició del Voluntariat Ambiental de Calldetenes, s’ha treballat en la millora, manteniment i restauració de les zones naturals on s’havia actuat els anys anteriors (Ruta dels Molins, Torrent de Sant Marc, Les Adoberies i la Bassa del Blanqueig). Un dels objectius del projecte d’enguany era “connectar” els espais existents a través del disseny, la construcció i la instal·lació d’un cartell informatiu per a cada zona, per a posar en relleu la finalitat i característiques de les intervencions, i donar significació al projecte. A la bassa del Blanqueig, per exemple, es va desbrossar i netejar l’espai; i al parc de les Adoberies es va construir una zona de jocs a terra i es va buidar i netejar la bassa existent.
A més a més, també s'ha treballat en altres zones del municipi amb la construcció de nou equipament o la restauració dels propis espais. Entre d’altres, a la plaça de la Roca s'ha repintat el mural, a davant de l'Escola Sant Marc s'ha construït un gran banc per als pares i mares, i també s'ha restaurat l'àrea de jocs del parc de davant la plaça Armand Quintana.
Durant tres setmanes, els i les joves han portat a terme treballs de jardineria, fusteria, pintura, paleta... però també de disseny i redacció amb la realització dels cartells i l’actualització del blog on s’explica i s’il·lustra el dia a dia del voluntariat ambiental. En aquesta nova edició, s’han mantingut les activitats d’oci per motivar els joves i fomentar-ne la coneixença, amb la sortida a un parc aquàtic i l’abonament per a la piscina municipal.
Durant el projecte, els participants tenen diversos referents – monitors, tècnics de Joventut, treballadors de la brigada...– que vetllen per la qualitat educativa del projecte, per l’adquisició de competències transversals, i per l’aprenentatge de competències tècniques relacionades amb la pintura, la jardineria, la construcció i la fusteria.