Un informe proposa fomentar la construcció sostenible a Girona

15/09/2017 - 11:23

L'informe "Avantatges de la innovació en la construcció i la rehabilitació sostenible i intel·ligent" obre el camí al foment de la construcció sostenible a Girona. L'estudi és part del projecte Construcció Connectada, impulsat per l'Ajuntament de Girona.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, acompanyada de la representant de l’Associació Catalana de Construcció Sostenible, Anna Muset, i de la regidora de Promoció Econòmica, Desenvolupament Local i Turisme, Glòria Plana Yanes, han presentat aquest matí l’informe “Avantatges de la innovació en la construcció i rehabilitació sostenible i intel·ligent”, elaborat dins del projecte Construcció Connectada, impulsat per l’Ajuntament de Girona. L’estudi té per objectiu conèixer i diagnosticar la situació actual i futura del sector de la construcció i la rehabilitació, identificant els beneficis que la construcció sostenible, eficient i intel·ligent aporta a tota la societat. 

La sostenibilitat és un dels elements clau del present i futur de les nostres ciutats”, ha manifestat l’alcaldessa de Girona, alhora que ha volgut posar de relleu que “Girona vol ser referent en gestió mediambiental del territori i és per aquest motiu que es vol fomentar la construcció sostenible i intel·ligent, entesa com un treball conjunt, multidisciplinari, integrat i respectuós en els tres pilars del desenvolupament: ambiental, social i econòmic”. 

L’estudi està emmarcat dins d’un dels subprojectes de Construcció Connectada, l’”Observa” i s’ha elaborat per tal de posar de manifest les avantatges de la innovació en la construcció i la rehabilitació sostenible i intel·ligent. L’informe ha estat elaborat per l’Associació Catalana de Construcció Sostenible

El format de l’informe permet utilitzar-lo com a guia pràctica per ampliar els nostres coneixements i per incitar al debat i progrés en millorar la nostra construcció, amb conclusions a cada apartat per poder atendre i aplicar tota la informació. El document es posa a disposició de tots els components de la Xarxa Col·laborativa de Construcció Connectada i des de la pàgina web se’n farà difusió per poder ser eina de referència de la sostenibilitat en l’activitat sector, ja sigui pel conjunt de la població com pels professionals del sector. També es pot consultar la presentació resum de l'informe.

La part principal incideix amb les línies d’actuació per als diferents actors: competències per al ciutadà i consumidor, els industrials i els tècnics. Per cada col·lectiu s’estructura informació per ampliar els coneixements i poder intervenir en benefici del medi ambient i la sostenibilitat en la construcció. També s’hi determinen punts clau que consten a accions simples a aplicar. Per exemple al consumidor les accions per generar espais sostenibles s’encaminen a reduir el consum, tant d’energia com de materials; demanar informació completa dels productes; fomentar el consum local; optar pel reciclatge, i la reutilització i i elegir preus amb propostes de materials sostenibles.

El projecte Construcció Connectada s’està desenvolupant des de l’Ajuntament de Girona amb el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació, la Generalitat de Catalunya i el Ministeri de Treball i Seguretat Social i es crea amb i per a tots els agents del sector de la construcció amb l’objectiu de reconvertir i potenciar un sector tradicional a partir de la innovació i la sostenibilitat, situant la ciutat de Girona com a líder de la matèria.


 

Municipis: 

Relacionats

Notícia

La Universitat de Girona (UdG) ha rebut avui el títol d'Universitat pel Comerç Just, un reconeixement que suposa un compromís per part de la comunitat universitària a favor del comerç just i el consum responsable.

Notícia

Els blocs de pisos que estan a tocar d’una zona amb contenidors intel·ligents passaran a tenir aquest model de contenidors tancats. 

Article

Vídeo resum del Gran Dinar d'Aprofitament a Girona, 2024. Mes de 60 voluntaris col·laboren a recuperar més de 500 kg d'aliments.

Butlletí