El Col·legi ENGINYERS BCN defineix el 2017 com l’Any de la Gestió Energètica Eficient, coneixedors de la importància que té la pràctica de l’eficiència energètica per part de la indústria, i la societat en general, per aconseguir reduir el consum d’energia i promoure la sostenibilitat econòmica i ambiental.
Amb aquesta iniciativa, ENGINYERS BCN aposta per l’aplicació de polítiques que fomentin una gestió eficient de l’energia, i conseqüentment també un abaratiment dels costos de producció, en els diferents àmbits de la societat: des del domèstic al de la construcció i, principalment, l’industrial, ja que com a gran consumidor d’energia, podrà incrementar la competitivitat.
En aquest sentit, les auditories energètiques seran un dels temes clau dins el programa d’activitats de l’Any, perquè són l’eina amb la qual els professionals enginyers tenen el coneixement sobre com assolir la reducció de la demanda d’energia, dels costos que comporta i poder avançar cap a un model de desenvolupament sostenible.
Durant tot el 2017 el Col·legi organitzarà conferències, taules rodones, cursos i altres activitats formatives i divulgatives entorn d’aquesta temàtica, que seran puntualment anunciades a través dels canals de comunicació del Col·legi (web, butlletí electrònic, comunicats, etc.).
INSCRIPCIÓ
Programa:
En el marc de l’Any de la Gestió Energètica Eficient, ENGINYERS BCN presenta la jornada: Legislació internacional en sostenibilitat i la seva aplicació en productes relacionats amb l'ACS.
L'escassetat d'aigua potable i la seguretat de l'abastament d'aigua sempre han estat preocupacions importants en certes parts del món i especialment en alguns països d'Europa.
Moltes iniciatives s'han desenvolupat en els últims 10-15 anys especialment a la UE per millorar l'eficiència de productes que utilitzen aigua així com el seu cicle de vida.
Al llarg d'aquesta ponència, a més d'una petita introducció per part del Grup Presto Ibérica, s'explicaran breument algunes de les iniciatives que a nivell internacional s'han aprovat en l'àmbit de productes, com per exemple: Waterlabel, així com els treballs futurs que estan en marxa i que no trigaran a aprovar-se (Ecodesign, Reglament de productes en contacte amb aigua potable, etc.). També es revisaran els criteris d'aixetes per al compliment de les certificació LEED, tan de moda en els nous edificis.
Impartit per:
Gustavo Diez Gómez, enginyer industrial especialitat mecànica per la Universitat Politècnica de Madrid. Actualment és cap de projectes de l’empresa Presto Iberica, SA, on porta des de l’any 2006. Vocal del Comitè Tècnic de normalització de AENOR d’enginyeria de l’aigua i d’aixetes i valvuleria i president del comitè tècnic de certificació d’aqueta última. També dins del Centre Europeu de Normalització és el director europeu del subcomitè tècnic “AH.G 5.1 – WG 8: aixetes pel sector públic" i vocal del comitè tècnic de normalització europea d’aixetes i valvuleria sanitària.
Presentació a càrrec de Pere Rodríguez, Enginyer Tècnic Industrial i Coordinador de l’Any de la Gestió Energètica Eficient.
S'emet per videostreaming : Aquest servei ofereix la possibilitat de seguir les conferències des de dispositiu tant fix com mòbil. Per veure el videostreaming no cal inscripció prèvia.