Arrenquen els “Camins Escolars” a tres centres educatius de Manresa

29/09/2017 - 08:52

Alumnes, mares i pares de les escoles Ítaca, Espill i Sant Ignasi han posat en marxa aquest curs una iniciativa per promocionar l’autonomia personal i modes de transport més sostenibles per arribar als centres educatius.

Amb motiu de la celebració de la Setmana de Mobilitat Sostenible i Segura, l’alumnat, pares i mares de tres centres educatius manresans –Ítaca, Espill i Sant Ignasi- han engegat avui, amb molt bona participació, els “Camins Escolars”, una iniciativa que consisteix en arribar a l’escola a peu, sols o acompanyats, en bus o bici, amb l’objectiu de promocionar l’autonomia personal i modes de transport més sostenibles.

Les escoles participants que han arrencat aquest nou curs són l’escola Ítaca, un centre que ja va desenvolupar aquest projecte l’any passat;  l’escola Espill, que també el curs passat en va fer una prova pilot;  i l’escola Sant Ignasi, que s’ha estrenat aquest matí amb la presència de gairebé un centenar de participants i amb l’assistència també de la regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Manresa, Mercè Rosich, que ha volgut ser present en l’arrencada d’aquesta experiència.

Totes les sortides del camins Escolars s’han fet a les 8.40 h. del matí. La concentració i sortida d’alumnat de l’Escola Ítaca s’ha fet des del Cases de la Sagrada Família; la de l’Escola Espill a l’aparcament del Pont de Ferro; i la de l’Escola Sant Ignasi a la Plaça Catalunya.

Prèviament, les tres escoles han repartit flyers informatius per promocionar aquests camins escolars. A més,  hi ha una comissió formada per personal municipal d’ensenyament i mobilitat, així com de les escoles interessades per debatre contribuir a la seva difusió i ajudar a millorar totes les iniciatives que millorin la mobilitat i la seguretat d’aquests recorreguts i facin més fàcil les entrades i sortides a les escoles i, alhora, sensibilitzin sobre les formes més sostenibles de transport.

Recordem que el mes de maig passat, l´Ajuntament de Manresa, a banda d’actuacions a tota la ciutat per millorar la senyalització als entorns dels centres educatius, va fer uns treballs per traçar un trajecte segur per als alumnes de les escoles Espill, Pilar i l´institut Guillem Catà. Els treballs va consistir en una actuació perquè els vianants tinguin prioritat per davant dels cotxes i es garanteixi la seguretat viària amb mesures com la senyalització horitzontal per separar els carrils de circulació, senyalització de les places d’estacionament, repintat dels passos de vianants o el reforç per limitar la velocitat. També la col·locació de baranes i la construcció d’alguns trams de voreres on no n’hi havia.


 

Categories: 
Municipis: 
BagesManresa

Relacionats

Notícia

Enguany tres escoles participen en l’activitat: Puigberenguer Espill i Ítaca. El regidor d’Acció Climàtica i Educació, Pol Huguet Estrada; i el regidor d’Urbanisme i Mobilitat, Carles Garcia Estany, han participat en l’itinerari a l’escola  Puigberenguer, acompanyant desenes d’alumnes, pares, mares i professorat que han seguit el caminet del carrer Montalegre fins arribar a l'escola

 

Article

L’objectiu del Pacte Social de l’Aigua és defensar la gestió pública, la transparència del servei la implicació de la ciutadania

Article

És una de les actuacions que s’està tirant endavant a través de l’encàrrec de gestió que l’Ajuntament de Manresa va fer a l’empresa pública per accelerar la transició energètica als equipaments municipals, i que ja ha permès instal·lar plaques fotovoltaiques a les Piscines Municipals Manel Estiarte Duocastella i a la seu social d’Aigües de Manresa, a la Plana de l’Om, entre altres projectes

Butlletí