L’Ajuntament de Torroella de Montgrí - l’Estartit, guanyador del Premi Medi Ambient CILMA 2017

28/09/2017 - 11:55

El Premi Medi Ambient del Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona CILMA 2017 l’ha guanyat l’Ajuntament de Torroella de Montgrí - l’Estartit per la seva actuació Desurbanització i recuperació de la funcionalitat ecològica dels sistemes costaners de la Pletera.

Aquesta actuació és la que ha rebut més vots dels ciutadans, que després de visualitzar-ne els vídeos, van poder votar en línia durant 1 mes, entre el 15 de juny i el 15 de juliol, per escollir l’actuació nominada més interessant. En el marc de la celebració de l’Assemblea General del CILMA del passat 7 de setembre, es van lliurar els diplomes de participació.

El Premi Medi Ambient CILMA té com a objectiu reconèixer les actuacions en l’àmbit del medi ambient i la sostenibilitat de les comarques gironines dutes a terme durant l’any 2016 en diferents categories: energia, aigua, residus, mobilitat i conservació de la biodiversitat i el paisatge. El jurat va tenir en compte diferents criteris per valorar les propostes: el benefici ambiental, econòmic i social; la replicabilitat de l’actuació; la comunicació i visibilitat; l’originalitat i innovació, i el cost de l’actuació. Enguany, s’hi van presentar 8 actuacions, cinc de les quals van ser nominades pel jurat i cadascuna va ser premiada amb l’elaboració i difusió d’un vídeo. 

Foto: CILMA (DDGI) D’esquerra a dreta, Jaume Homs, alcalde de Navata; Sergi Mir, president del CILMA; Sandra Bartomeus i Josep Maria Rufí, regidora i alcalde de Torroella de Montgrí - l’Estartirt ,amb els diplomes de participació.

 

Els ajuntaments nominats han estat guardonats també amb una invitació per a una visita tècnica a Freiburg (Alemanya) per al mes d’octubre. En aquesta ciutat,  referent europeu pel que fa a la gestió ambiental, els premiats podran conèixer de primera mà les solucions adoptades pels responsables municipals en temes d’energia, residus i mobilitat, entre d’altres.

Les actuacions nominades d’enguany han estat: en la categoria “Augmentar l’estalvi i l’eficiència energètica i implementar energies renovables”, l’Ajuntament de Navata amb la Instal·lació d’una xarxa de calor amb biomassa tèrmica.

 

l’Ajuntament d’Arbúcies amb l’actuació Construcció d’una xarxa de calor de biomassa per cobrir les necessitats tèrmiques de diversos edificis públics i desplegament d’un projecte forestal del sector primari local.

 

 

En la categoria “Prevenir els residus i fomentar la economia circular” l’Ajuntament de Navata, amb Optimització i reducció dels residus de la fracció verda i els voluminosos de fusta.

 

En la categoria d”Estalviar i millorar la qualitat de l’aigua”, l’Ajuntament de Bescanó, amb la Promoció d’una ordenança d’estalvi d’aigua per al municipi de Bescanó partint del projecte LIFE Miniaqua.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix EmpordàTorroella de Montgrí

Relacionats

Article

Montmeló disposa d’un servei públic d’abastament des de 1957 amb un model de gestió directa de forma continuada. L’any 2015 es posava en funcionament el dipòsit del Turó de la Bandera de Montmeló que va permetre millorar el subministrament d'aigua a Montmeló i Parets. Les obres, acordades en un conveni entre el Govern català i els dos ajuntaments l'any 2009, van anar a càrrec de l'empresa ATL, concessionària de la Generalitat.

Article

110 nous sensors per reforçar la detecció de fuites i fraus a la xarxa d’abastament d’aigua a Tarragona. Ematsa compta amb un rendiment hidràulic del 85%, la mitjana catalana se situa en el 78%​

Article

El Comitè Municipal de Sequera s’ha reunit per fer seguiment de les mesures d’estalvi i gestió de l’aigua que s’estan duent a terme a Mollet. Durant la reunió s’ha tornat a constatar la bona gestió de l’aigua que s’ha fet a la ciutat que ha permès reduir en un 50% el consum d’aigua municipal en un any.

Butlletí