La gestió energètica centra la segona sessió del Fòrum Ambiental de Vic

09/11/2017 - 11:34
Gil Salvans, Josep-Ramon Soldevila i Jordi Boadas

Gil Salvans, Josep-Ramon Soldevila i Jordi Boadas

La sessió s’emmarca en el Fòrum Ambiental de Vic, que consisteix en una sèrie de jornades temàtiques on s’anima als participants a debatre i consensuar propostes en relació al tema presentat.

Una vintena d’assistents vinculats amb la temàtica es van trobar a la Sala Coll i Bardolet d’El Sucre a Vic.

El regidor de Medi Ambient, Josep-Ramon Soldevila, va donar la benvinguda als assistents remarcant que la presentació dels objectius del Pla d’Acció d’Energia Sostenible a Vic s’emmarquen en el procés de creació i revisió del Pla d’Acció Ambiental que ha d’establir les directrius de medi ambient a la ciutat en els propers 10-15 anys.

Per la seva banda, el tècnic de Medi Ambient, Jordi Boadas, va informar sobre la importància de les aportacions fetes en aquestes sessions de treball per tal de validar el Pla d’Acció.

La sessió s’emmarca en el Fòrum Ambiental de Vic, que consisteix en una sèrie de jornades temàtiques on s’anima als participants a debatre i consensuar propostes en relació al tema presentat. Les properes sessions abordaran temes com l’activitat econòmica i productiva, els espais verds i naturals, el cicle de l’aigua i la mobilitat i qualitat de l’aire. El format de totes les sessions inclou una presentació inicial per contextualitzar el tema, seguit d’una dinàmica participativa que ha de facilitar l’aportació de idees i el consens d’accions. A més de les sessions temàtiques, dins del Fòrum Ambiental de Vic es realitzaran conferències sobre diversos temes ambientals.

La gestió energètica a debat

Gil Salvans, de l’Agència local de l’energia, va contextualitzar el tema fent una presentació inicial, on va aportar dades de rellevància, marcs de treball i objectius del Pla d’Acció d’Energia Sostenible de Vic. Seguidament a la presentació de l’expert, es va iniciar la part participativa de la sessió en què els participants van treballar amb quines accions es poden reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle i augment les energies renovables un 20% de cara al 2020.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

El binomi aigua-energia ha esdevingut prioritari pel Consell Comarcal d’Osona i Depuradores d’Osona. Les inversions en panells fotovoltaics finançades per la Diputació de Barcelona i els algoritmes finançats per l’Agència Catalana de l’Aigua han contribuït a aquesta fita.

Acte
17/02/2024 - 09:00
Recinte firal El Sucre, Vic

Butlletí