Un centenar de persones relacionades amb el món empresarial i industrial han participat en el Simpòsium d’Economia Circular organitzat per l’Ajuntament de Sant Quirze, al Barcelona Moda Centre.
L’objectiu de donar a conèixer el concepte d’economia circular, les seves aplicacions i els beneficis que aporta s’ha complert avui amb escreix. Tots els ponents i taules rodones de treball han conclòs que existeix una necessitat important de fomentar la pedagogia d’aquest sistema industrial, de manera que s’implanti de manera natural en els sistemes de producció i també entre la ciutadania.
Els recursos del planeta són finits i la reutilització dels residus és essencial per a aconseguir nous productes. Segons ha afirmat avui el regidor de Desenvolupament Econòmic i Local de l’Ajuntament, Àlex Brossa, en el seu discurs inaugural, “aquest simpòsium és un pas inicial per continuar treballant els propers anys. I ho farem amb un pla especial de competitivitat territorial, que porta per nom Impuls de l’Economia Circular als sistemes industrials, i que tindrà abast comarcal. Hi comptem amb diversos socis i hi treballem de manera ferma i constant perquè ja és una realitat”.
De fet, en aquest projecte hi participen els ajuntaments de Sabadell, Barberà del Vallès, la Universitat Autònoma de Barcelona, El Centre Tecnològic de Catalunya Eurecat, la Fundació Parc Taulí i Esdi, escola de disseny industrial. El vicerrector d’Innovació de la UAB, Xavier Lafuente, també ha dirigit unes paraules de benvinguda a les persones assistents.
Després de les conferències d’empresaris de referència en aquest sector, com Jordi Oliver, d’Inèdit, o Francesca Miazzo i Ieva Punyte, de Cities Foundation, les taules rodones han servit per explicar les experiències d’empreses reals, sota el nom: “De la teoria a la realitat”.
Finalment, els grups de treball orientats sobre diferents temàtiques i moderades per experts en economia circular han pogut posar en comú, debatre i compartir experiències i inquietuds.