Font: Ajuntament de Ripollet
La regidoria de Serveis Municipals i Municipalització i la de Participació de l'Ajuntament de Ripollet, amb la col·laboració d'Entorna3 Projectes socioambientals, va posar en marxa, al setembre, la campanya "Aigua, font de drets!", amb l'objectiu de donar a conèixer diferents punts de vista d'experts i experiències similars sobre la municipalització del servei d'aigua, resoldre dubtes a la ciutadania i recollir les suggeriments de veïns i veïnes.
A la sessió de conclusió, s'han presentat les aportacions veïnals recollides als diferents canals de participació habilitats durant la campanya: el punt informatiu al mercat setmanal, les intervencions al cicle de xerrades "Els dimarts de l'aigua", la ruta veïnal pel riu Ripoll i el web participa.ripollet.cat, on es presenta tota la informació referent al canvi de titularitat i on, fins al 23 de novembre, es podia omplir un formulari de suggeriments al respecte.
Totes les aportacions serviran per redactar el reglament definitiu de gestió del servei municipal de l'aigua. Pròximament, també quedarà enllestida la memòria justificativa del canvi de gestió, elaborada per la comissió d'estudi tècnica i política formada per regidors de les diferents formacions polítiques amb representació al Ple, tècnics especialistes i una representant dels usuaris.
L'informe del procés participatiu 'L'Aigua, font de drets!' inclou un centenar d'aportacions ciutadanes. Les conclusions van ser presentades, davant els participants, a l'espai Domènec Torras del Teatre Auditori.
Les aportacions van des de la renovació de les instal·lacions, la qualitat (menys calç), a una gestió econòmica més transparent i un sistema tarifari més clar i social. Així mateix, es recull la creació d'un Consell ciutadà, independent i àmpliament representat. En la seva valoració, la primera tinent d'alcalde, Pilar Castillejo, va destacar l'oportunitat que significa la municipalització per millorar el servei, així com la importància que la ciutadania puguin intervenir directament en la gestió de l'aigua com a bé públic, primer, a través del procés participatiu i, en el futur, en el Consell ciutadà de l'aigua.