Santa Eulàlia de Ronçana engega, per tercer any consecutiu, la campanya per fomentar l’ús del compostatge casolà

02/02/2018 - 21:21

Es repartiran, de forma gratuïta, trenta compostadors.

La Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana torna a posar en marxa, per tercer any consecutiu, la campanya per fomentar la pràctica del compostatge casolà. L’Ajuntament ja té a la seva disposició, de forma totalment gratuïta, un total de 30 compostadors per aquells ciutadans de Santa Eulàlia que hi estiguin interessats. Per sol·licitar un d’aquests recipients, només cal omplir una instancia genèrica de forma on line o de forma presencial a l'Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Santa Eulàlia. L'entrega d'aquests compostadors es farà per estricte ordre de sol·licitud. També s’impartirà un curset de formació per a totes aquelles famílies que decideixin adquirir-ne un.

L’autocompostatge és una pràctica sostenible a nivell econòmic i ambiental, que té diversos avantatges, com ara eliminar el residu sense haver de traslladar-lo, eliminar els costos de tractament de la matèria orgànica i la fracció vegetal, i el benefici en forma de compost per als usuaris. Aquelles famílies que facin ús d’aquests compostadors tindran un descompte del 15% en la taxa d’escombraries. Si a més a més, es fa ús del carnet de la Deixalleria, el descompte d’aquest rebut pot incrementar-se fins al 25%. Cal recordar que, a dia d'avui, 225 famílies de Santa Eulàlia ja fan ús de compostadors.

L'Ajuntament també facilita una guia de la Diputació de Barcelona per tal de resoldre qualssevol dubte sobre el compostatge casolà.


 

Etiquetes: 
Categories: 

Relacionats

Acte
22/06/2022 - 00:00
Passatge Mercè Rodoreda. La GranadaAvinguda Sant Jeroni 8-14. Sant Fost de Campsentelles
Acte
18/06/2022 - 00:00
Lloc: Biblioteca municipal. c. de Castelló de la Plana, 11. 08186 - Lliçà d'Amunt.
Acte
31/05/2022 - 00:00
Biblioteca de Montornès del Vallès. Carrer de Can Parera, 34. Montornès del Vallès

Butlletí