Els comerços podran estalviar-se més d’un 41 % anual en la factura de la llum a Pallejà

02/02/2018 - 21:37

Un total d’11 establiments han participat en un programa d’eficiència energètica que els ha ofert mesures per reduir la despesa i fer un consum més responsable.

En el marc del Pla d’Acció per l’Energia Sostenible, l’Ajuntament de Pallejà, amb el suport de la Diputació de Barcelona, ha posat en marxa un programa d’eficiència energètica. Un total d’11 establiments locals han sol·licitat aquest assessorament individualitzat que pretenia proposar millores als propietaris per aconseguir un estalvi energètic i contribuir a fer un comerç més competitiu i més responsable.

Durant el quart trimestre del 2017 s’ha desenvolupat aquest programa, durant el qual s’ha dut a terme un estudi de les factures del darrer any, una revisió del comptador i una altra dels consums principals. Aquests indicadors han permès als tècnics realitzar una proposta per abaratir els costos i ajustar la potència a les necessitats de l’establiment. Així mateix, s’han proposat algunes mesures bàsiques que poden ajudar a fer un ús més eficient de l’energia.

Si tenen en compte els resultats d’aquest estudi, els comerços participants podrien estalviar fins a un 41,65 % de promig en la seva factura anual. Les mesures, a més, permetrien reduir les emissions de CO2 en 4.870,60 kgs, un fet que suposaria un benefici per al conjunt del municipi.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatPallejà

Relacionats

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Article

Les parròquies se sumen a Energia del Prat amb plaques fotovoltaiques a les cobertes de les esglésies de Sant Pere i Sant Pau i de la Mercè. Amb aquestes noves instal·lacions, la comunitat local d'energia arribarà a produir 1.225kW.

Article

Els treballs inclouen la renovació de lluminàries tant d’espais interiors com exteriors de l’equipament.

Butlletí