Impulsen un projecte d’inserció laboral per protegir el bosc del Burgar

12/03/2018 - 12:09

Un grup de sis joves en risc d’exclusió social s’encarregaran de netejar el bosc del Burgar, a la serra del Montsià. 

Formen part d’un projecte d’inserció laboral que impulsa la Fundació Astres amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Ràpita i l’assessorament del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE). Aquest matí s’ha signat el conveni entre les tres institucions que permetrà protegir el bosc i reinserir persones amb discapacitat.

El Bosc del Burgar és un dels indrets més emblemàtics de la serra del Montsià dins el terme de la Ràpita, i és apreciat per la seua densa vegetació, entre els que es troba el pi blanc, una espècie autòctona. Els treballs estan dirigits a minimitzar els efectes del canvi climàtic i prevenir incendis forestals. Els duran a terme un equip de sis joves en risc d’exclusió social o amb alguna discapacitat intel·lectual i comptaran amb el suport tècnic del COPATE.

La Fundació Astres forma part del Grup Plataforma Educativa, on també hi ha la Fundació Gentis, i té com objectiu la inserció laboral i educativa de persones amb discapacitat. Aquest és el projecte més gran que els han encarregat a les Terres de l’Ebre.


 

Relacionats

Acte
28/09/2024 - 00:00
Biblioteca Collserola Josep Miracle
Acte
02/10/2024 - 11:30
Ateneu Barcelonès, Barcelona
Notícia

L’estudi avaluarà els efectes de l’afluència de públic al Parc Natural dels Ports (Tarragona), al Parc Natural del Montseny (Barcelona i Girona), a l’Espai Natural Protegit de l’Alta Garrotxa (Girona) i a la Reserva Nacional de Caça de Boumort (Lleida).

El projecte utilitzarà càmeres de fototrampeig i gravadores de so per analitzar l’impacte sobre mamífers i aus amb l’objectiu d’impulsar un model de turisme forestal que sigui compatible amb la conservació de la biodiversitat

Butlletí