El Canvi Climàtic centra la 2a Setmana del Medi Ambient de Prats de Lluçanès

13/03/2018 - 22:18

Una jornada amb diferents entitats del territori i la visita del meteoròleg de TV3, Francesc Mauri, plats forts de la Setmana del Medi Ambient

Després de l’èxit de l’any passat, enguany torna la Setmana del Medi Ambient de Prats de Lluçanès. La Setmana del Medi Ambient se celebrarà del 17 al 22 de març. Aquesta edició compta amb dos actes principals: La jornada sobre el canvi climàtic i la xerrada del meteoròleg Francesc Mauri.

La jornada de debat se celebrarà el dissabte 17 de març a la Sala d’Actes de L’Espai. Porta per títol ‘Canvi Climàtic? Defensem-nos! Propostes des del Lluçanès’. Començarà amb la intervenció del Manel Dot meteoròleg de l’Agrupació Meteorològica d’Osona que ens introduirà als fenòmens meteorològics i a l’evolució del clima en base a les dades recollides a Prats des de fa més d’un segle. Seguidament es donarà visibilitat a projectes portats a terme des del Lluçanès i Osona presentats per l’Associació de Propietaris Forestals del Lluçanès, l’Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctona (ADEFFA) Centre de Camadoca de Merlès (ADEFA), el Projecte Mas Les Vinyes i l’Agència de l’Energia d’Osona, entitats  que treballen per preveure i mitigar les conseqüències del  canvi climàtic.

El dilluns 19 de març, també a la Sala d’Actes de L’Espai, el conegut meteoròleg i presentador de TV3, Francesc Mauri, exposarà la xerrada ‘El Canvi Climàtic: nosaltres ho podem canviar’.

La Setmana del Medi Ambient també té una forta incidència a les escoles de la població. Els centres educatius han programat diferents activitats, com per exemple, penjar capses-niu a la Font del Marçal o a la Font del Xambó, o la passejada intergeneracional amb els voluntaris de l’Espai Social.

Amb la setmana Del Medi Ambient es pretén donar valor a les accions de conscienciació ambiental, promoure els valors de conservació del nostre territori o visibilitzar la feina de diferents col·lectius.


 

Categories: 

Relacionats

Notícia
A uns 1,55 °C per sobre del nivell preindustrial

L'Organització Meteorològica Mundial (OMM) ha confirmat que el 2024 és l'any més càlid de la història, basant-se en sis conjunts de dades internacionals. Els darrers deu anys han estat tots entre els deu més càlids, en una ratxa extraordinària de temperatures rècords. 

Butlletí