Jornada tècnica: Mobilitat al treball, l'assignatura pendent de la mobilitat sostenible

dijous, 14 juny, 2018 - 09:30 a 18:30
Sala d'Actes de l'Edifici del Vagó

 

QUÈ ÉS?

Aquesta jornada sobre mobilitat al treball vol posar el focus en aquesta qüestió que fins al moment no està molt desenvolupada. Engegar un pla de mobilitat al centre de treball no és una tasca fàcil ja que no solament requereix d'una implicació per part dels responsables del centre sinó de cadascun dels treballadors, ja que suposa un canvi en els hàbits diaris de desplaçament. Amb aquesta jornada pretenem reflexionar sobre la necessitat d'incentivar l'elaboració de plans de mobilitat al treball i informar sobre la importància i els beneficis que es poden arribar a aconseguir mostrant exemples pràctics.


PER QUÈ?

En el context de les polítiques de canvi climàtic i de qualitat atmosfèrica, les administracions locals estan desenvolupant mesures sobre la mobilitat que estan canviant, de forma substancial la forma de moure'ns a les ciutats. Aquesta és una de les qüestions més rellevants a resoldre en els propers anys, tant per la incidència que té en les nostres emissions de *GEH, com per la seva repercussió en la contaminació de l'aire i el soroll i, per extensió, en la salut de la població que viu en elles, com per l'ocupació de l'espai públic que avui dia representa.

Els desplaçaments diaris que tenen lloc en una ciutat i entre ella i els seus voltants són, en la seva majoria, realitzats per motius laborals on el vehicle privat és la manera de transport més utilitzada.

Per tant, donar resposta d'una forma més sostenible a aquesta mobilitat ha de ser una prioritat dels diferents governs, tant a nivell local, com regional o nacional.  Aquesta és una qüestió que cal abordar de forma urgent i integrar-la de manera efectiva, tant en les polítiques de les administracions com en les de les empreses. És un tema que implica el compromís de molts actors i on el consens, la participació i el diàleg són imprescindibles per implementar-les amb èxit.


PER A QUI?

Jornada dirigida a un públic especialitzat, entre els quals es troben: representants institucionals tant nacionals i autonòmics com a provinents d'equips municipals i organismes supramunicipals, emprenedors, responsables d'empreses, capdavanters d'organitzacions de la societat civil, personal docent i investigador i periodistes.


QUAN?

Dijous 14 de juny a Barcelona. Sala d’actes, Recinte de l'Escola Industrial, Edifici El Vagó, C.Comte d'Urgell 187, Barcelona
 

La jornada es dividirà en dues parts. El matí es dedicarà a explicar l'estat de la qüestió i la identificació dels problemes derivats de la no actuació. A més s'exposaran diferents casos pràctics. A la tarda es desenvoluparà un taller entorn de 4 temàtiques: la figura del gestor de mobilitat, el paper que ha de jugar l'administració, la identificació d'incentius i barreres per a l'engegada dels plans de mobilitat a l'empresa i la importància de la definició d'un pla de comunicació i promoció.
 

CONSULTA EL PROGRAMA CLICANT   AQUÍ  


COM APUNTAR-SE

Si et vols apuntar a la jornada, ho pots fer al següent enllaç

MÉS INFORMACIÓ
 

 

Municipis: 
Categories: 
Mobilitat

Relacionats

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Notícia

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha formalitzat la compra de 36 autobusos estàndard de 12 metres d'hidrogen, a més de dos vehicles articulats, que serien els primers articulats d'hidrogen a circular a tota Espanya. Es tracta de la compra més important de vehicles d’hidrogen de TMB i està finançada pel Ministerio de Transporte, Movilidad y Agenda Urbana, en el marc dels fons Next Generation
 

Notícia

El Departament destina 32,5 MEUR al Programa d’autogeneració i sobirania energètica en la xarxa viària de la Generalitat, que és la principal infraestructura de mobilitat de Catalunya. Quan estiguin totes instal·lades, les plaques permetran generar els21,4 GW/h d’energia que cada any requereix la xarxa de carreteres.

Butlletí