Més de 120 alumnes de l'IES el Palau de Sant Andreu de la Barca participen d'un taller sensorial que vol acostar als joves als sons que es registren a la ciutat.
La proposta està en el marc de les activitats programades amb motiu de la Setmana sense Soroll, que s'han perllongat fins al mes de maig.
L'objectiu és promoure iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica, com ara la sensibilització i l'educació ambiental, amb l'objectiu de donar visibilitat a les eines de gestió i control del soroll. El soroll, entès com a sons molestos que percep l’oïda, és considerat contaminació, ja que deteriora la qualitat ambiental del territori i la salut de les persones.
Els alumnes participen en una mena de gimcana en la que mesuren el soroll que produeixen algunes obres, escolten els sons de zones cèntriques de la ciutat o el cant dels ocells als parcs de Sant Andreu de la Barca. L'activitat compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i té com a objectius específics sensibilitzar i informar sobre el soroll a l’entorn urbà, conscienciar al alumnes de secundària sobre els diversos focus de soroll existents als nuclis urbans i conscienciar-los sobre la importància i el valor de gaudir d’espais sense soroll.
La tècnica de Medi Ambient de l'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, Rosa Maria Asencio, ha destacat que "el taller és molt sensorial amb l'objectiu de conscienciar als joves de la necessitat de prendre mesures per minimitzar la contaminació acústica".