Territori i Sostenibilitat destina 600.000 euros a ajuts per a projectes d'educació i sensibilització ambiental

03/06/2018 - 18:25

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publica aquest 1 de juny l’obertura d’una nova convocatòria d’ajuts per a projectes d’educació i sensibilització ambiental, que sumen una inversió de 600.000 euros. Cada projecte podrà aconseguir un ajut de 40.000 euros com a màxim.

 
La convocatòria té per objectiu promoure l’execució d’accions d’educació i sensibilització ambiental al voltant de la conservació dels ecosistemes aquàtics continentals, litorals i marins. També els projectes d’educació i sensibilització ambiental que posin en valor els serveis ambientals ecosistèmics, és a dir, tots els que proporciona la natura. I finalment, projectes de ciència ciutadana que incorporin accions per promoure la participació ciutadana en la conservació i millora del medi ambient.
 
S’hi podran presentar entitats, associacions i fundacions del tercer sector ambiental de Catalunya, integrat per les organitzacions de titularitat privada sense ànim de lucre amb personalitat jurídica i inscrites en un registre públic, que tenen per objectiu la protecció i millora ambiental i a la sostenibilitat. Cada una podrà ser beneficiària de subvencions com a màxim en 2 projectes i només en un d’ells pot ser promotora. Com a novetat, enguany l’entitat beneficiària promotora assumeix la coordinació i direcció del projecte que en cap cas es poden subcontractar i també assumeix com a mínim el 50% del cost del projecte.
 
A l’hora d’atorgar les subvencions, es valorarà l’experiència en educació i sensibilització ambiental de les entitats candidates, i el valor afegit que aporten al conjunt del projecte.
 
Els interessats podran presentar candidatures fins al mes següent des de la data de publicació de la convocatòria al DOGC, mentre que el termini per executar el projecte és fins al 31 de juliol de 2019.
 
La subvenció s’atorgarà pel procediment de concurrència competitiva, i d’acord amb la normativa vigent, el procediment de sol·licitud i justificació haurà de ser exclusivament per via telemàtica.
 
Categories: 

Relacionats

Article

La programació d’activitats de les Jugatecambientals, totes gratuïtes, es pot consultar al web de l'AMB

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Article

Del 25 al 27 de gener del 2024 es va celebrar el Congrés Nacional d'Educació Ambiental. A la web del Congrés teniu disponibles les gravacions de la sessió virtual, la inauguració i les taules rodones.

Butlletí