Entitats i escoles de l'Eixample, Sant Martí i Ciutat Vella participen en la plantació d'escocells

17/06/2018 - 09:53

Els alumnes de diversos centres educatius i les entitats col·laboren en la plantació d'escocells a la ciutat per aconseguir una Barcelona més verda i sostenible.

A partir de l’eradicació de l’herbicida glifosat, que fa més d’un any que s’ha deixat d’utilitzar a la ciutat, neix un nou projecte de sembra d’escocells liderat per l’Institut Municipal de Parcs i Jardins.  L’objectiu és naturalitzar els espasi verds, incrementar la flora autòctona i fomentar la biodiversitat dels forats dels arbres per crear hàbitats naturals que ens ajudin a combatre biològicament les plagues i malures que els afecten .

Atenent les demandes d’algunes entitats veïnals, s’ha posat en marxa una prova pilot de col·laboració voluntària d’entitats i escolars en el projecte de sembra i plantació d’escocells. Es planten flors en diversos carrers que no només aporten més verd i salut a la ciutadania, sinó que, a més, aporten color, sobretot a la primavera, moment en què floreixen. 

Les entitats i escoles que han participat d’aquest projecte han treballat colze a colze amb els professionals de l’Institut Municipal de Parcs i Jardins, qui els ha explicat els beneficis de comptar amb més verd a la ciutat i els ha donat les millors tècniques per fer la plantació. Aquestes entitats no només participen de la plantació, sinó que contribueixen també al seu manteniment i creixement.

Durant les darreres setmanes s’han plantat els escocells dels carrers Consell de Cent, entre Viladomat i Comte Borrell, amb l’ajuda de l’Associació Jardins d’Emma i els comerciants de la zona, dins del conjunt d’activitats del projecte Fem barri!.

Els escocells del carrer Girona, entre Diputació i Consell de Cent, s’han plantat amb la participació de l’Aula Ambiental Sagrada Família, Coreixample Associació de Comerciants i Professionals Dreta de l’Eixample, la Biblioteca Sofia Barat, l’Escola Sagrat Cor – Diputació, l’AV Dreta de l’Eixample i el Casal Jove de la Dreta de l’Eixample.

L’Espai Ambiental SCCL ha liderat les plantacions dels carrers Aldana i Viladomat, el Passatge Pere Calders, una petita part de la Ronda de Sant Pau i el carrer Viladomat amb Marquès del Campo Sagrado. En aquesta plantació hi han participat l’Aula Ambiental Sagrada Família, Fem Sant Antoni, l’Escola Sagrat Cor-Aldana, l’Escola Ferran Sunyer, l’Escola Pia de sant Antoni i el Casal Infantil Centre Cívic Cotxeres Borrell.

Finalment, a la plaça Carme Monturiol s’han plantat els escocells dels arbres amb l’ajuda de la Federació d’Entitats del Clot-Camp de l’Arpa i el casal de Barri d’Antoni Miró Peris.

Segons siguin els resultats d’aquesta prova pilot, l’Ajuntament estudiarà estendre aquesta experiència a la ciutadania en general per tal que, seguint un protocol determinat,  el veïnat pugui sembrar o plantar als escocells del davant de casa seva. 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

L’Atles de Biodiversitat de Barcelona ja incorpora dades de crustacis i mol·luscs gràcies a la ciència ciutadana. Les dues noves capes han estat creades íntegrament amb dades ciutadanes recollides per l’ICM-CSIC, que el 2021 va permetre també afegir la capa de peixos a la guia.

Article

L’Ajuntament de Barcelona, Parcs i Jardins i Cossetània Edicions han publicat la ‘Guia de flora urbana de Barcelona’, de Pere Barnola i Josep M. Panareda, que exposa una mostra de les més de mil espècies vegetals que tenim a la ciutat, i la ‘Guia de fauna urbana de Barcelona’, de Sergi Garcia, un recull de la fauna més representativa i, en molts casos, desconeguda de Barcelona. Les dues amb il·lustracions de Martí Franch.

Acte

Butlletí