Neix el Butlletí informatiu de L'Observatori de la Tordera

16/08/2018 - 08:49

L’Observatori de la Tordera és un projecte interdisciplinari que neix el 1996 en el què participen l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la UAB en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i els ajuntaments de Sant Celoni, d’Hostalric, Santa Maria de Palautordera, Arbúcies i Malgrat de Mar.

L’objectiu principal és el seguiment d’indicadors ecològics i socials a la conca del riu Tordera per avaluar-ne el seu estat al llarg del temps.

El riu Tordera neix al Montseny i recorre gairebé 62 km fins arribar a la costa, entre Blanes i Malgrat de Mar on ha format un petit delta de 8 km2 , una zona humida de gran valor ecològic inclosa en la Xarxa Natura 2000. La contaminació d’aquest riu, sobretot a causa de l’activitat industrial, la construcció d’infraestructures i la sobrefreqüentació han minvat la qualitat d’aquest espai però, aquest procés, poc a poc va revertint i es va recuperant la vegetació de ribera.

L’Observatori,  gràcies als seus estudis i difusió dels resultats, ha tingut un paper fonamental en la recuperació de la conca i ha convertit la Tordera en un dels rius més estudiats d'Europa. Per donar a conèixer les activitats i resultats aconseguits, l'Observatori ha editat el primer número del butlletí informatiu


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalSanta Maria de Palautordera

Relacionats

Article


La Biblioteca de Santa Eulàlia de Ronçana ha proposat il·lustrar els punts amb les imatges del riu i el seu entorn, fruit de les sessions del projecte Llegim el riu

Article


"Llegim el riu" és un projecte que uneix ciutadania i recerca científica amb l’objectiu de conèixer i protegir els ecosistemes fluvials. Es desenvolupa mitjançant espais d’innovació social a les biblioteques municipals, i posa el focus en el riu Besòs com a espai viu, proper i transformador.

Article

Aprofitant el Dia Mundial de l’Aigua, l’Ajuntament de Sant Feliu de Codines va organitzar la 4a Taula de l’Aigua on es va debatre sobre com es pot millorar la seva gestió al municipi i quines mesures es poden aplicar per garantir-ne un ús més responsable, a partir d’un nou model d’ordenança de la Xarxa de Pobles i Ciutats per la Sostenibilitat.

Butlletí