A new bioeconomy for a sustainable Europe

La Comissió Europea ha presentat un pla d'acció per desenvolupar una bioeconomia sostenible i circular que serveixi a la societat, el medi ambient i l'economia d'Europa.
26/11/2018 - 11:47

Els detalls del Pla d’acció es troben en la comunicació COM(2018) 673 final, que presenta 14 accions concretes que es desenvoluparan durant el 2018 i el 2019. Les accions persegueixen 3 objectius concrets:

  • Incrementar i reforçar els sectors amb base biològica.
  • Executar ràpidament la bioeconomía a tot Europa.
  • Protegir els ecosistemes i comprendre les limitacions ecològiques de la bioeconomia.

Els conceptes de bioeconomia i economia circular han agafat volada en aquests últims anys en els objectius i les polítiques de la Unió Europea com a resposta a la necessitat de transformació del model econòmic intensiu en recursos que han perdurat fins ara.

Aquesta revisió de l’Estratègia Europea de Bioeconomia (2018) assenta que la bioeconomia sostenible és el segment renovable de l’economia circular i aposta per accions que assegurin la circularitat dels bioresidus, la innovació i la inversió en bioeconomia circular i el desenvolupament de bioproductes, reciclables i biodegradables. Segurament, l’actualització de l’Estratègia de Bioeconomia respon a suplantar la mancança, pel que fa a la circularitat dels recursos biològics i els impactes sobre el cicle de nutrients i la biodiversitat, en el Paquet d’Economia Circular.

Podeu descarregar aquí el Pla d'Acció complert.


 

Relacionats

Article

La Fundació Solidança ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi 2024, un dels màxims guardons que atorga la Generalitat de Catalunya.

Article

L'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha habilitat en els darrers anys una trentena de punts de recollida d'oli usat, a tots els barris, amb contenidors especials per dipositar-lo. L'oli d'origen domèstic és un residu molt contaminant i el seu reciclatge comporta importants beneficis mediambientals.

Article

El Pla local de prevenció de residus de Mataró 2023-2030 inclou 16 actuacions contra el malbaratament alimentari, els productes d’un sol ús i per impulsar el residu zero, entre altres línies de treball. Les primeres accions ja estan en marxa, com promoure l’ús de bolquers reutilitzables a les escoles bressol municipals o normalitzar el fet d’anar a la compra amb recipients i bosses reutilitzables.

Butlletí